VM håndbold

Danske profiler frygter ekstra VM-turnering

Hvis Danmark ikke vinder over Frankrig fredag, skal de spille to placeringskampe ved 'Presidents Cup'.

Alt andet end to danske point mod Frankrig fredag sender dem ud af kampen om alt det sjove ved dette års VM.

Medaljer, OL-kvalifikationspladser og kampe mod nationer som Norge og Holland i mellemrunden bliver der ikke noget af. Men det betyder ikke, at de er færdige ved mesterskabet i Japan.

Ved verdensmesterskaberne er der nemlig en ekstra turnering for hold, der ikke spiller sig videre til mellemrunden. ’Presidents Cup’ er navnet for turneringen, som de danske spillere på ingen måde kan se sig selv i.

Hvis I ikke vinder over Frankrig, skal I spille ’Presidents Cup’. Hvordan lyder det?

- Det ville være… Ej, men det kan jeg ikke magte at tænke på. Det ville være så irriterende at skulle igennem det. Især fordi man har haft høje forventninger op til denne turnering og egentlig nok står med en følelse af, at vi skulle have vundet nogle af de andre kampe, siger Mie Højlund.

- Det lyder forfærdeligt. Jeg har næsten ikke engang tænkt tanken, fordi jeg synes, at det… Jeg har ikke engang ord for, hvor trist jeg ville synes, det vil være, siger Kathrine Heindahl.

Kampe om 13.-pladsen

Danmark er aldrig tidligere endt i ’Presidents Cup’, som har eksisteret siden 2007. Enten Danmark eller Frankrig ender som nummer fire i gruppe B, og fjerdepladsen skal kæmpe imod de andre fjerdepladser i grupperne i en mini-turnering, hvor placeringerne fra 16 til 13 skal fordeles.

Frankrig eller Danmark skal møde fjerdepladsen i gruppe A i semifinalen, mens den anden semifinale bliver mellem fjerdepladserne i gruppe C og D.

Sedlen med formatet har dog ikke været forbi den danske VM-lejr, der kun kigger frem, inden der er grund til andet.

- Jeg forsøger bare at nyde denne følelse af, at vi har det godt, og at vi er et godt sted, og at vi mentalt er et helt andet sted og er mere klar til den her opgave, end vi længe har været.

Har du overhovedet sat dig ind i formatet, og hvem I eventuelt kan komme til at møde?

- Overhovedet ikke. Jeg aner ikke noget om det, og jeg håber absolut heller ikke, at jeg kommer til at vide noget om det, siger Kathrine Heindahl.

Presidents Cup slutter mandag den 9. december.