VM håndbold

- Det mest vanvittige skud, jeg har set længe, siger dansk profil

Anne Mette Hansen leverede et pragtmål, da det hele spidsede til mod Frankrig i sidste minut.

- Jaaaaaa! Sent from heaven. Anne Mette Hansen med en hammer.

Sådan brølede TV 2 SPORTs kommentator Thomas Kristensen løs, da Anne Mette Hansen leverede kampens ultimative højdepunkt.

Med et minut tilbage på lystavlen var Danmark en mand i undertal og foran med et mål, men så sendte Anne Mette Hansen en hammer afsted til 19-17-føringen.

- AM’s stående hug, der må jeg jo bare sige "wauw", siger Louise Burgaard efter kampen.

Og hendes begejstring bliver delt af mange af holdkammeraterne, hvor superlativerne ingen ende vil tage.

Klavs Bruun: - Jeg må sige, at det er et af de fedeste mål, jeg har set længe. Er du fuldstændig vanvittig altså.

Line Haugsted: - Der er det mest vanvittige skud, jeg har set i en afslutning længe.

Kathrine Heindahl: - Det der stående flæk fra AM… Thank God. Tak for det!

Stine Bodholdt: - Det er helt fantastisk. Det redder os jo.

Vigtig scoring

Scoringen var i den grad vigtig. Danmark kunne nemlig ikke bruge uafgjort til noget, hvilket det begyndte at ligne til sidst.

Dommerne havde nemlig armen oppe og markerede, at Danmark kunne blive dømt for passivt spil, så der skulle sendes en afslutning afsted hurtigst muligt. Og her tog Anne Mette Hansen ansvar.

- Jeg tror ikke rigtig, at der var flere, vi kunne spille til. Så jeg tænkte bare – den der, den skal bare prøves. Jeg tænkte bare, den skulle afsted, for der var ikke rigtig andre.

Danmark er videre til mellemrunden ved VM i Japan. Det blev en realitet efter et tæt drama mod de forsvarende franske verdens- og europamestre, hvor især Sandra Toft sørgede for, at franskmændene ikke fik en føring. Danmark vandt 20-18. Video: Louise Lind

Du kan se eller gense den flotte scoring i toppen af artiklen.

Ekspert roser hende for at tage ansvar

Anne Mette Hansen har haft en smule modvind ved den her slutrunde.

Forventningerne er tårnhøje, da hun er den dansker, der spiller håndbold på noget af det højeste niveau på klubplan. Hun spiller nemlig i Györ i Ungarn.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen roser derfor også Anne Mette Hansen for at søge bolden til sidst, hvor ingen andre gør det.

- Jeg er så imponeret over hende i de to sidste angreb, hvor hun går ind og tager så sindssyg meget ansvar. Hvis det var gået galt, havde alle folk skældt hende ud. Så det er så fedt, at hun tager så meget ansvar.

Og i angrebet efter, hvor Danmark var foran med et, og de franske kvinder gik i et offensivt forsvar, var det også Anne Mette Hansen, der trådte i karakter og sikrede et straffekast til Danmark.

Stine Jørgensen eksekverede det, og derfor kunne Danmark juble over sejren.

Landsholdet skal i aktion igen søndag, hvor det gælder en kamp mod Norge i mellemrunden.