VM håndbold

Ekspert forklarer: Sådan skal Danmark agere mod fransk defensiv

Det franske kvindelandshold er kendt for sin solide defensiv. Håndboldekspert Lærke Møller forklarer her, hvordan man bryder den ned.

Det er vind eller forsvar for Danmark, når de fredag møder Frankrig i den sidste gruppekamp ved VM.

Vinderen af opgøret vil nemlig avancere til mellemrunden, imens taberen skal spille Presidents Cup. I den afgørende kamp kommer danskerne til at stå over for en solid fransk defensiv, der kan finde på at dække i en 5-1-formation.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller forklarer her, hvordan de danske spillere skal agere, hvis de skulle komme til at stå over for det forsvar.

- Det er kendetegnende ved, at Estelle Nze Minko er i den fremskudte position, og hun er rigtig, rigtig bevægelig. Hun er i en fri rolle, hvor hun enten kan gå meget offensivt eller defensivt, når der kommer et pres. I kampen mod Tyskland fik de virkelig deres kontrafase i gang, fordi de dækker 5-1-forsvaret rigtig godt.

Stort ansvar på playmakeren

Lærke Møller forklarer videre, at playmakeren kommer til at få en afgørende rolle, hvis Frankrig forsøger med en 5-1-formation.

- Så skal hun nemlig være endnu mere bevægelig, end den fremskudte spiller er. Som playmaker skal man altid være spilbar, så man er en spilstation, så ens backs ikke kommer i problemer, når de skal aflevere bolden, siger håndboldeksperten.

- Det kunne for eksempel være, at Anne Mette Hansen tager et løb ind og skal aflevere bolden over til Højlund på højre back. Det kan være svært, fordi der er altid er en mand imellem afleveringen. Derfor skal playmakeren gøre sig spilbar. Det er stressende at være back, da man kan ende i en situation uden afleveringsmuligheder. Så det er mest stressende for vores to backs.

Men det kræver også særlige spillere, hvis de skal kunne gennemtrænge forsvaret.

- Hvis det var mig, der skulle sætte holdet, ville jeg starte med Freja Cohrt på venstre fløj og med Anne Mette Hansen på venstre back. Lotte Grigel på playmaker-positionen, da hun kan skabe flow i spillet. Alt efter, hvor Danmarks udskiftningsbænk er, ville jeg have Mie Højlund eller Louise Burgaard på højre back. Trine Østergaard på højre fløj og Kathrine Heindahl på stregen, siger Møller.

'Vi skal nok være klar'

Bagspillerne Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen er dog ikke bange for den franske mur.

- Lige meget, hvad de kommet med, tænker jeg, at vi nok skal være klar på, hvad der skal ske, siger Kristina Jørgensen.

- Vi skal ikke blive fanget af Estelle (Nze Minko, red.), der fisker bolden inde i midten. Så vi skal sørge for at komme i fart og gå efter vores egne chancer, siger Anne Mette Hansen.

Danmark og Frankrig tørner sammen klokken 12.30 dansk tid.