VM i håndbold (K)

- Et fint minde om sejr over Frankrig, siger Højlund

Mie Højlund udfyldte rollen som forsvarsspiller i VM-kampen mod Frankrig. En rolle, hun ifølge landstræneren udfyldte fremragende.

Med en øl i hånden og med et venstre øje, der havde fået en særdeles hård medfart, strålede Mie Højlund af overskud efter sejren over Frankrig ved VM.

Den iskolde øl var ikke til at nyde, men til at køle det blå øje ned.

- Hovedet har det fint. Jeg tror, man kan klare alt efter sådan en sejr, siger den 22-årige bagspiller om sejren over Frankrig.

- Jeg tænker, at et blåt øje er et fint minde om at vinde over Frankrig.

Glad for sit forsvarsspil

De regerende verdens- og europamestre fik tæsk, og det gjorde Mie Højlund i anden halvleg. En skudarm ført fuldt igennem af Grace Zaadi ramte nemlig den tapre dansker lige under venstre øje, fortæller hun.

- Jeg får en arm eller hånd i hovedet. Jeg ved ikke helt, hvad der sker, siger

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde forvandlet Mie Højlund til udpræget forsvarsspiller i kampen mod Frankrig, og den rolle fyldte hun ud med alt, hun havde lært.

- Når jeg spiller halvelendigt angrebsspil, må jeg jo byde ind et andet sted. Så jeg er glad for, at det gik godt i forsvaret.

Klavs Bruun: Hun er fremragende

Den danske landstræner var også fornøjet over at se Højlund stå imod, selv da det gjorde mest ondt.

- Jeg tror lige så godt nu, at vi kan sige, at hun har fået sit internationale gennembrud, som vi lige pludselig bruger som forsvarsspiller. Det tror jeg ikke, hun havde regnet med, da hun tog hjemmefra. Hun er fremragende, får flyttet sig ind foran hele tiden, og hun tager og giver tæsk, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Takket være godt forsvarsspil fra blandt andre Mie Højlund formåede danskerne at holde de franske stjerner nede på 18 mål.

- Det er utroligt. Da det går op for mig, at sejren er hjemme, begynder jeg næsten bare at græde. Det betyder så meget for det her hold, og vi har bare kæmpet så sindssygt meget. Det er den største forløsning nogensinde at vinde den her.

Danmark møder Norge i mellemrunden på søndag.

Danmark er videre til mellemrunden ved VM i Japan. Det blev en realitet efter et tæt drama mod de forsvarende franske verdens- og europamestre, hvor især Sandra Toft sørgede for, at franskmændene ikke fik en føring. Danmark vandt 20-18. Video: Louise Lind