VM håndbold

Franske spillere lover 'krig' mod Danmark

De franske spillere ser frem til et tæt opgør mod de danske håndboldkvinder, som de respekterer meget.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

Frankrig og Danmark skal spille om en plads direkte videre i VM-turneringen. De forsvarende verdens- og europamestre kan nøjes med uafgjort, mens de danske håndboldkvinder skal bruge en sejr.

Danmark vandt holdenes seneste indbyrdes opgør, men de franske spillere er opsatte på, at kampen fredag eftermiddag dansk tid falder ud til deres fordel.

- Jeg forventer en meget, meget hård kamp, da det altid er sådan mod Danmark. De er meget stærke, så jeg tror, at det bliver som en krig, siger Allison Pineau til TV 2 SPORT.

Hvem er favorit?

- Frankrig, tror jeg. Men jeg ved, at det ikke bliver let.

'Alle kan være farlige'

De franske kvinder var - ligesom Danmark - ude i en nøglekamp onsdag. Frankrig besejrede Tyskland med 27-25 og skal nu ud i endnu en svær kamp mod Danmark.

Den rutinerede målvogter Amandine Leynaud erkender, at de får det ligeså svært fredag, som de havde det mod Tyskland.

- Vi skal forberede os godt, og jeg er sikker på, at det bliver en god kamp med masser af følelser og gode spillere. Så det bliver helt sikkert interessant, siger Leynaud til TV 2 SPORT.

- De har kvalitet overalt og har så gode spillere. De løber meget og er virkelig stærke. De har en god målmand, men vi skal holde øje med dem alle sammen. Selvfølgelig har de nøglespillere, men alle kan være farlige. Det skal man altid huske. Jeg synes, at vi har den samme kvalitet som dem, men den bedste vil vinde.

De seneste fem opgør mellem Frankrig og Danmark

  • 23. marts 2019: Frankrig vs. Danmark 22-25 (Golden League)
  • 6. december 2018: Danmark vs. Frankrig 23-29 (EM)
  • 22. november 2018: Frankrig vs. Danmark 22-20 (Golden League)
  • 27. september 2018: Danmark vs. Frankrig 24-21 (Golden League)
  • 16. marts 2017: Frankrig vs. Danmark 29-21 (Golden League)
Det var en intens kamp, der afviklede sig mellem Tyskland og Frankrig. De franske håndboldkvinder hold stand mod Tyskland og blev det første hold til at slå Tyskland ved VM. Video: Louise Lind