VM håndbold

Nederlag får mange konsekvenser: - Gør sindssyg ondt, når du siger det

Der er alt at vinde, når Danmark løber på banen til kampen mod Frankrig. Et nederlag vil nemlig have flere konsekvenser end blot et farvel til VM.

Fredag klokken 12.30. Danmark mod Frankrig.

En kamp, hvor alting helt bogstaveligt er på spil. Et nederlag vil nemlig sende Danmark ud af VM. Men et nederlag vil også betyde, at Danmark ikke kan komme til de olympiske lege i Tokyo i 2020.

Det kræver nemlig en plads i mellemrunden for at håbet om en OL-kvalifikation skal leve videre. Og det er hårdt at have i baghovedet, siger Kathrine Heindahl.

- Lige når du siger det, gør det sindssygt ondt. Men jeg skal også være ærlig og sige, at jeg ikke har brugt ret mange tanker på at tænke, at vi taber. Jeg gider ikke at spille ’Presidents Cup’, og jeg gider ikke at misse OL. Det er kun en sejr, der tæller, siger stregspilleren til TV 2 SPORT.

Taber Danmark til Frankrig, bliver landsholdet en del af den efterfølgende President's Cup. Det er en ’turnering’, der bliver spillet sideløbende med mellemrunden.

Her vil holdene, der ender på en fjerde, femte eller sjetteplads i de fire grupper, konkurrere om placeringerne mellem 13.- og 24.-pladsen.

Taberen af kampen ender i President's Cup. Hvem har mest at tabe af Danmark og Frankrig?

- Lige umiddelbart synes jeg, at det er Frankrig, fordi de både har VM- og EM-guld på CV’et i nyere tid. Men vi har også et OL, der står på spil, og Frankrig er allerede kvalificeret (qua deres EM-titel i 2018).

- Men jeg tror, at skuffelsen i sidste ende vil være størst, hvis Danmark slår Frankrig ud. Men jeg vil elske at kunne sige, at vi gjorde. Men den er todelt, fordi vi stadig har OL-kvalifikationen at spille om, siger Heindahl.

Kathrine Heindahl havde problemer med de tekniske fejl mod Brasilien og vil nu tænke over, hvordan det kan undgås mod Frankrig. Video: Christian Kjær

'Mest pres på os'

Udover VM og OL kan et nederlag også betyde et farvel til landstræner Klavs Bruun. Det har han selv luftet tidligere på året.

Det er dog ikke det, der fylder hos landstræneren lige nu. For han ved godt, hvor meget der rent sportsligt er på spil.

- Der er et eller andet sted mest pres på os. Franskmændene er allerede kvalificeret til OL, og vi vil rigtig gerne forbi den her kamp og videre til næste runde for at få muligheden for den OL-kval.

Men hvordan er det gå ind til en kamp velvidende, at kampen kan få betydning for mange af landsholdsspillerne, der drømmer om at komme til OL?

- Det er et godt spørgsmål. Der flyver helt sikkert mange tanker rundt oppe i hovedet på dem. Det gælder om at få parkeret den følelse og så at have fokus på den opgave, der ligger og venter mod Frankrig.

Den altafgørende kamp mod Frankrig bliver spillet fredag klokken 12.30.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.