VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Hun stod som en gudinde og sprænger skalaen

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-kampen mod Frankrig.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

De danske spillere sagde au revoir til Frankrig i den sidste gruppekamp ved VM.

De forsvarende verdens- og europamestre er nemlig ude af VM-turneringen og skal nu spille Presidents Cup. Det er status efter, at Danmark vandt med 20-18 og nu er videre til mellemrunden med ét point.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard så et forrygende dansk landshold, der havde taktikken på plads mod franskmændene.

- Det er jo helt surrealtisk, at Danmark har sendt de forsvarende europa- og verdensmestre ud af VM efter en så fascinerende kamp. Den var så intensiv og mentalt udfordrende for begge hold. Danmark gav aldrig initiativet fra sig, og Frankrig var kun foran én gang ved 1-0, siger Bent Nyegaard.

- Det var en forrygende dansk defensiv foran Sandra Toft. Hun tog uhyrlig mange bolde - havde 15 redninger og stod med en redningsprocent på 47. I de første 25 minutter stod hun på 66-67 procent, og hun var virkelig, virkelig formidabel. Forsvaret omkring Line Haugsted var eminent, og hun var den absolutte grundpille under det danske avancement.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Sandra Toft: 7 - KAMPENS SPILLER

Vi sprænger skalaen. 6-tallet er svarende til 'høj klasse', og det er ikke dækkende for denne præstation. Det er ikke ofte, at man ejer banen, som Sandra Toft gør i denne kamp. Det er fuldstændig vildt.

Hun tager ikke bare chancer, men det er kæmpestore muligheder, hun tager. Det er værd at have med.

Toft har en utrolig ro og venter til sent med at lave sit udspil. Hun har læst godt på sine lektier og var alle de rigtige steder. Det er vildt.

Vores skala holder ikke, og vi er nødt til at have nogle andre tillægsord på hende. Hun var sublim, eventyrlig og stod som en gudinde.

Sandra Toft reddede det ene franske målskud efter det andet, da Danmark kæmpede for overlevelse ved VM i Japan. Video: Louise Lind

Althea Reinhardt: UB

Var kun inde på ét straffekast.

Trine Østergaard: 5

Hun startede rigtig, rigtig godt og scorede på sine første forsøg. Hun brænder en enkelt, men er ellers bare driftsikker. Hun sniger sig en enkelt gang ind på stregen, hvor Stine Jørgensen spiller hende fri. Hun er meget påpasselig forsvarsmæssigt og virkelig aktiv. Hun gjorde meget for at gøre banen mindre og bakke de andre op.

Lærke Nolsøe: 5

Hun arbejdede enormt med det, som Klavs og Lars gerne vil have, nemlig at tætne i forsvaret og komme ind i banen - uden at aflevere hele butikken. Hun fik en drømmestart med tre scoringer, inden hun missede den allerstørste chance. Stor landskamp af hende.

Lærke Nolsøe overraskede i et returløb ved at gribe bolden i luften. Video: Louise Lind

Stine Bodholdt: 4

Hun spillede 26 minutter. Det var mere på forsvarsdelen, at hun hang godt i. Stregspillet fungerer ikke for hende i øjeblikket, men sådan er det bare. Stort forsvarssarbejde og flot kamp af hende.

Louise Burgaard: 3

Hun får et stort plus for at give den gas. Jeg kan godt lide, at hun tør, men det blev ikke med den samme effekt. Hun scorede på sit første forsøg og så kneb det derefter. Jeg kan godt lide hendes energi, og så havde hun et par gode assists - blandt andet til Sarah Iversen. Hun scorer en på fire forsøg, så det bliver et tre-tal.

Line Haugsted: 6

Hun er det absolutte omdrejningspunkt forsvarsmæssigt. At Danmark dækker så godt op, skyldes at Klavs Bruun har valgt, at hun skal være en gennemgående figur. Hun er bevægelig og frem for alt har hun et minimum antal af udvisninger.

Freja Cohrt: UB

Kommer ikke på banen.

Kathrine Heindahl: UB

Er kun med i noget overtalsspil, men er ellers ikke på banen.

Mie Højlund: 4

Hun spiller 43 minutter. Skudmæssigt kunne hun ikke komme til fadet, men fik lavet tre gode assist og havde store kvaliteter på højrebacken forsvarsmæssigt. Det er også en udvikling, Klavs Bruun og Lars Jørgensen har givet hende en lidt friere rolle, så hendes hurtige fødder kan udnyttes. Det gjorde hun godt. Hun får tre for angrebet, men fem for forsvaret, så vi ender på fire.

Lotte Grigel: 3

Hun var en motor og var den, der skulle binde spillet sammen. Hun gjorde det egentlig fornuftigt - uden at kunne gøre sin indflydelse gældende. Der var tekniske fejl, men hun havde en enkelt assist. Der var brug for hende i starten til at styre kampen, og hun sikrede ro på tingene. Hun startede desværre med en teknisk fejl.

Sarah Iversen: 5

Sarah Iversen får større og større ansvar under Klavs Bruun. Hun spillede 33 minutter og brændte en stor chance, men har virkelig, virkelig løftet sig forsvarsmæssigt, hvor hun sammen med Haugsted gjorde det rigtig, rigtig godt. Hun får en udvisning, men er blevet dygtigere, forudseende, klogere og havde som altid god intensitet.

Landsholdet var under maksimalt pres, men de klarede opgaven helt fantastisk. Det er hans fortjeneste

Bent Nyegaard om Klavs Bruun Jørgensen

Stine Jørgensen: 5

Jørgensen er ved at vænne sig til sin nye rolle, hvor hun sidder en hel del på bænken. Men hun blev en afgørende figur, da hun scorede på fire straffekast - hvor alle er afgørende. Hun er godt med skudmæssigt og laver afgørende mål. Det er en af de bedste kampe, hun har spillet længe, hvor hun primært koncentrerer sig om angrebsspillet.

Anne Mette Hansen: 5

Det var en tilbagevenden til det niveau, vi har vænnet os til at se hende på. Hun var mental stærk, da hun fik en udvisning efter 40 sekunder. Det kunne godt have sendt hende tilbage, men det gjorde det ikke. Jeg er ikke helt tilfreds med overtalspillet. Hun scorer 5 mål på 10 forsøg og havde tre assist. Og så havde hun den hammer, der definitivt lukker kampen. Det var topklasse.

Kristina Jørgensen: UB

Får kun fem minutter på banen.

Det franske forsvar havde ikke en chance. Anne Mette Hansen tyrede bolden i mål til 19-17 med et minut igen. Video: Louise Lind

Simone Böhme: UB

Får knap et helt minut på banen.

Klavs Bruun Jørgensen: 6

Det var en af hans bedste landskampe - forstået på den måde, at han fik sat forsvaret godt sammen. Og så hjælper det på det, at Sandra Toft stod som en gudinde. De beslutninger, han har taget med Line Haugsted, Mie Højlund og Sarah Iversen, har været gode og kloge beslutninger. Det er et velfungerende forsvar, men med et ekstra lag i dag.

Strategisk er det fornuftigt at tage tempo ud at kontrafasen, selvom det sænker kontraløbet. Så er det en fornuftigt beslutning ikke at fare boldene frem.

Det eneste lille minus kunne være, at Lotte Grigel måske fik for lang snor, men Klavs Bruun har fundet løsninger og har en indgang til, at Anne Mette Hansen blev sat i scene, så hende og Stine Jørgensen kunne være effektfulde. Det var tæt på perfektion - men der skal kigges på overtalsspillet.

Landsholdet var under maksimalt pres, men de klarede opgaven helt fantastisk mentalt. Det er hans fortjeneste.