- Det er sørgeligt, siger dansk VM-træner om 'personlig' dom

Kim Rasmussen og Ungarn er ude af VM efter et højdramatisk nederlag til Rumænien i den afgørende gruppekamp.

Da Anikó Kovacsics med fem minutter tilbage af kampen bragte Ungarn foran med 26-23, så Kim Rasmussen euforisk og lettet ud.

Fem minutter senere var sindsstemningen den diametralt modsatte.

Ungarns danske landstræner blev få minutter senere ramt af en to minutters udvisning for brok efter en situation ved stillingen 26-24, hvor det tyske dommerpar dømte frikast til Rumænien i stedet for angrebsfejl.

Udvisningen blev i sidste ende fatal for Rarmussen og Ungarn, der tabte kampen med 27-28 og dermed røg ud af VM.

- For første gang i min karriere følte jeg, at dommerne havde personlige problemer med mig. Det er sørgeligt, når der bliver dømt på forudgående hændelser, sagde Kim Rasmussen ifølge Nemzeti Sport.

Han forklarer, at han i første halvleg fik et gult kort for at spørge dommerbordet ind til en kendelse for at blive klogere på, hvad de "gjorde galt med henblik på at fikse det."

Udvisningen - som også blev stanget ud fra dommerbordet - i slutningen af anden halvleg fik Rasmussen, fordi han efter eget udsagn sagde "nej-nej" til kendelsen.

- Dommen var rettet mod mig personligt. Det er sørgeligt for vores sport, at de sidder der og vil afgøre kampen. Hvorfor ikke lade dommerne og de to hold afgøre det, når der er så meget på spil?

Kim Rasmussen har været landstræner for Ungarn siden 2016. Sidste år førte han holdet frem til en syvendeplads ved EM - blandt andet takket være en sejr over rumænerne.

Nu skal han i stedet spille Presedent's Cup ved VM, hvor det gælder kampe om placeringerne fra 13 til 16.

- Jeg skal lære af det her, og det kommer jeg også til, men det er irriterende at opleve sådan noget her. Men vil man se dårlig dømmekraft, skal man se denne kamp, siger Rasmussen.

Den 47-årige dansker understreger dog, at han mest af alt er sur på sig selv, fordi det ikke lykkedes at lukke kampen og som minimum sikre uafgjort, som havde sendt Ungarn videre til mellemrunden.

Søndag møder Ungarn Argentina. Vinderen af kampen møder enten Frankrig eller Angola i en kamp om 13./14.-pladsen.