VM i håndbold 2023

Det gik du glip af i nat: Danmark aflyser træning

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Japan, hvor VM bliver spillet. Hver dag får du her overblikket og dagens program.

Efter fredagens afgørelse på gruppespillet er der en hel dags kamppause ved VM. Til gengæld inviterede den danske VM-lejr til pressemøde klokken tre dansk tid.

Danmark aflyser sidste træning inden Norge-kamp

Det var meningen, at de danske spillere for første gang skulle træne i Aqua Dome, hvor de skal spille i mellemrunden, men den plan har den danske lejr ændret.

Træningen, der var planlagt klokken 15 japansk tid, er aflyst. Den beslutning er landstræner Klavs Bruun Jørgensen helt tryg ved.

- Én ting er den fysiske træthed, som helt sikkert stille og roligt er begyndt at melde sig, selvom vi har fået skiftet rigtig fornuftigt, synes jeg. Så er der også den mentale luft, der ikke er gået helt af ballonen, men det var selvfølgelig et lille åg, der blev taget af skuldrene, og det skal man lige bearbejde, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Så du er tryg ved, at I ikke træner i dag?

- Helt sikkert.

Hvad skal der så ske i dag?

- De skal slappe af. Jeg skal se en masse video på Norge, og så skal pigerne tage det stille og roligt. Men jeg tror, at mange af dem ikke kan lade være med at se noget håndbold.

Trine Østergaard og resten af truppen ser frem til fridagen forud for søndagens kamp mod Norge, som de spiller klokken 20.30 japansk tid.

- Det gør mig overhovedet ikke noget, at træningen er aflyst. Det er til gengæld bare rigtig dejligt, at de lytter til os spillere, som måske har nævnt, at det kunne være rart med en fridag, siger den danske fløjspiller.

Klavs Bruun lægger hovedet på blokken igen

Med fredagens sejr over Frankrig gik Danmark som bekendt videre til mellemrunden, og dermed forstummede snakken om et muligt landstrænerskifte i tilfælde af et hurtigt VM-exit. Det betyder dog ikke, at Klavs Bruun Jørgensen læner sig tilbage. Han er fortsat klar til at forlade sit job, hvis han i fremtiden kommer til at føle, at arbejdet med spillerne står i stampe.

Norsk respekt for Danmark

I mellemrunden lægger Danmark ud med at møde Norge, der fredag smed en føring på fem mål og endte med at tabe gruppefinalen mod Holland med 30-28. Det betyder, at Norge har to point med videre – og at Danmark kan spille sig forbi nordmændene med en sejr.

- Det bliver en meget, meget hård kamp mod Danmark. De slog Frankrig ud, siger TV 2 Norges håndboldekspert Bent Svele.

- De er afhængige af målmandsspillet, og Sandra Toft mod Silje Solberg kan blive en fantastisk kamp i kampen. Danskerne er fysisk stærke, store og robuste. De har et godt forsvar, så vi må skærpe offensiven. Og så er vi nødt til at få lukket de danske skytter ned og stå bedre i forsvaret, så vi får flere redninger.

Dagens kampe

Der er ingen kampe i dag. Til gengæld skal alle er der hele seks mellemrundekampe på programmet søndag. Se sendeplanen her.

Hold især øje med

Udskiftninger i VM-trupperne. Lørdagens hviledag giver trænerne gode muligheder for at evaluere præstationerne i gruppespillet og spillernes fysiske tilstand efter de første fem kampe. Under slutrunden må hver nation lave op til tre udskiftningerne i kamptruppen.

Danmark har endnu ikke skiftet ud blandt de 16 spillere, der er på holdkortet. Hvis det sker, kan det selvfølgelig læses her på vm.tv2.dk.