VM håndbold

Én ting ærgrer Klavs Bruun afsindigt meget efter gruppespillet

Danmark træder ind i mellemrunden med et point. Kun Serbien er dårligere stillet inden de tre næste kampe.

Midt i euforien over Danmarks avancement til mellemrunden er der én ting, der nager landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

En ting, der kan ende med at få stor betydning for Danmarks muligheder for at spille sig til semifinalen.

De rød-hvide tager nemlig kun ét point med videre fra gruppespillet, hvor Danmark spillede uafgjort med Sydkorea og tabte til Tyskland.

- Jeg er aldrig rigtig tilfreds, og jeg ærgrer mig afsindigt meget over de tre point, jeg synes, vi burde have haft fingrene i. Så ville vi have stået med et bedre udgangspunkt, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Vi synes selv, at vi i begge kampe havde mulighed for at få begge point. Når man ser på, hvordan turneringen har udviklet sig og den mellemrunde, vi skal ind i, så er vi selvfølgelig glade for, at vi er i mellemrunden. Men vi er også ærgerlige over, at vi ikke har fået de tre point med, som vi står og mangler. Det gør så, at det er ret enkelt, hvad der skal foregå: Vi skal vinde alle tre kampe.

Reglerne er sådan, at man tager de point med videre, som man har fået mod de andre hold, der også gik videre fra den samme indledende gruppe. Det giver følgende stilling i Danmarks mellemrundegruppe:

  1. Holland: 4 point
  2. Tyskland: 3 point
  3. Norge: 2 point
  4. Sydkorea: 2 point
  5. Danmark: 1 point
  6. Serbien: 0 point
For første gang siden 2000 tabte Danmark til Tyskland. Det lykkedes aldrig for danskerne at komme foran, og tyskerne tog sejren og førstepladsen i gruppen med 26-25. Video: Louise Lind

I mellemrunden skal Danmark møde Norge, Holland og Serbien henholdsvis søndag, mandag og onsdag.

- Vi kommer til at forholde os til én kamp ad gangen, som vores kære Wozniacki også ville have sagt det. Og det er Norge i morgen, og vi ved, at Norge er et utrolig stærkt hold, siger Klavs Bruun Jørgensen og fastslår, at de manglende point ikke nødvendigvis kommer til at spolere mulighederne for en plads i semifinalen.

- Vi har snakket meget om, at det har været et godt år for os på mange punkter. Især omkring det mandskabsmæssige: Troen på at vi er gode nok, at vi er kommet tættere på hinanden og har flyttet os mentalt. Det har vi vist, selvom vi har mistet nogle point.

Danmarks kamp mod Norge spilles søndag klokken 12.30.