Franske medier slagter landsholdet efter nederlag til Danmark

Midt i raseriet over det franske landshold har medierne i Frankrig dog fundet plads til at hylde Sandra Toft.

De franske spillere bliver bestemt ikke skånet for nederlaget til Danmark.

For i hjemlandet har medierne svært ved at kapere, hvordan det kunne gå sådan for de forsvarende europa- og verdensmestre. Faktisk gør det nederlaget til en endnu større skuffelse.

- Desillusionen er forfærdelig. Med en fjerdeplads i gruppe B efter Sydkorea, Tyskland og Danmark har holdet leveret en fiasko lignende den, som de franske herrer leverede tilbage ved EM i 2012 (11.-plads).

- Den japanske tortur er dog ikke slut endnu, da holdet skal spille to placeringskampe i Presidents Cup, skriver l’Equipe.

Også den mere kulturelle avis Le Monde har fundet spalteplads til at skamme sig over Frankrig.

- Det her er det værste resultat for Frankrig i den her turnering siden 1995. En foruroligende fiasko, skriver Le Monde og fortsætter:

- Denne fiasko for Frankrig – der også blev europamestre i 2018 – er en alvorlig alarm inden de olympiske lege om et nogle måneder.

'Englen' Toft vil hjemsøge franske spillere

Der kan ikke være meget julepynt tilbage i Frankrig.

Sandra Toft pillede nemlig fuldstændig pynten af de franske verdensmestre, da Danmark spillede sig videre ved VM. Her snuppede hun 15 ud af 32 skud fra de franske kvinder.

Det gav hende en redningsprocent på 47 procent, og de franske medier er ikke for fine til at anerkende den danske målvogters præstation.

- Målvogteren gjorde stor skade på os. Sandra Tofts engleagtige og velkendte ansigt vil sandsynligvis hjemsøge de franske spillere i lang tid, skriver l’Equipe.

Og Sandra Toft er da også et velkendt ansigt. Til dagligt spiller hun i Brest-Bretagne, så hun har på alle måder håneretten, når hun vender hjem til klubben efter VM.

Sandra Toft reddede det ene franske målskud efter det andet, da Danmark kæmpede for overlevelse ved VM i Japan. Video: Louise Lind

Og roserne til Toft stopper ikke hos l’Equipe.

- Den franske optur var kun kortvarig, og når det ikke var Toft, der grundlagde Frankrigs elendighed, tog målstolperne sig af det, skriver Le Figaro.

- Holdet føler måske sorg, for skandinaverne spillede heller ikke en god kamp, hvis vi lige ser bort fra Brest-målvogteren Sandra Toft med 15 redninger, skriver Le Monde.

Frankrig kan nu se frem til to kampe i Presidents Cup, der starter søndag morgen klokken 4.30.