VM håndbold

- Hun er verdens bedste forsvarsspiller, siger Klavs Bruun

Danmark er et af de hold, der har lukket færrest mål ind ved VM. Det skyldes i høj grad Line Haugsted.

Flere måneders målrettet arbejde kulminerer i øjeblikket for det danske forsvar, hvor Line Haugsted høster så anerkendelse, at hun har svært ved at tage rosen til sig.

Med 100 indkasserede scoringer er Danmark er et af de tre hold, der har lukket færrest mål ind i gruppespillet, og det er ikke nogen tilfældighed, at forsvaret har givet Sandra Toft gode arbejdsbetingelser i målet.

Faktisk er det flere måneder siden, landstræneren lagde sig fast på, at Line Haugsted skulle spille en stor rolle i det centrale forsvar.

- Jeg har sagt til hende og Jakob Vestergaard, der er hendes træner i Viborg, at for min skyld må hun gerne sidde ude i alle angreb. Vi vil bruge hende som forsvarsspiller, fordi vi kan se de kvaliteter, hun har. De kan løfte os, men det kan også gøre, at Line får det store og flotte stempel, hun fortjener. Jeg mener, hun er verdens bedste forsvarsspiller, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Hun sad og smilede lidt, da jeg sagde det. Det kan godt være, det er meget at lægge på hendes skuldre, men det skal vi være klar til engang i mellem. Især når det er berettiget, og det er det i Lines tilfælde.

Færrest indkasserede mål i gruppespillet

  • Rusland: 91
  • Danmark og Frankrig: 100
  • Tyskland: 111

I de fem første kampe har Line Haugsted brugt alle sine kræfter i forsvarsspillet. I alt har hun været på banen i næsten to timer, hvor hun kan tage en del af æren for, at Danmark i gennemsnit blot har lukket 20 mål ind per kamp.

- Hun er det absolutte omdrejningspunkt forsvarsmæssigt. At Danmark dækker så godt op, skyldes at Klavs Bruun har valgt, at hun skal være en gennemgående figur. Hun er bevægelig og frem for alt har hun et minimum antal af udvisninger, skriver Bent Nyegaard eksempelvis i sin karakterbog efter sejren på 20-18 over Frankrig, der tog til VM som forsvarende verdens- og europamester.

Hjemsøges af sine fejl

Det med at tage æren går dog ikke helt så godt som spillet på banen. Line Haugsted er med egne ord ikke særlig god til at tage imod ros, og derfor fylder de få fejl ofte mere end de mange gode aktioner.

- Det er lidt svært. Jeg er meget selvkritisk og vil hele tiden gøre det bedre. Det er også med til, at man bliver bedre – men nogle gange skal man også være god til at sige tak, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

Hvad er ikke gået godt nok?

- Der er et par enkelte ting. Jeg har en parrade, jeg snitter på Zaadi, og så har hun et indspil. Der tænkte jeg, jeg skulle være lidt mere på. Så havde vi haft dem.

- Men der hvor jeg havde det sværest var mod Tyskland. Der taber vi jo, og jeg har to eller tre aktioner, hvor jeg tænker: Dem skulle jeg have haft. De hjemsøgte mig om natten, og jeg tænker stadig, at det er sådan nogle ting, jeg skal have pakket væk.

Line Haugsted og Danmark spiller den første mellemrundekamp mod Norge søndag klokken 12.30.