Klavs Bruun holder fast i udmelding – tøver ikke med at forlade posten

Den danske landstræner vil ikke "klamre sig til en taburet", selvom hans kontrakt med Dansk Håndbold Forbund først udløber til sommer 2021.

Al snak om, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen frivilligt ville tage sine ting og gå under VM i Japan, er på én aften blevet uaktuel.

Den flotte sejr over Frankrig fredag sendte nemlig Danmark videre til mellemrunden ved VM. Det var et mål inden slutrunden, hvor han også sagde, at hvis det ikke blev opfyldt, og at han følte, at han ikke kunne flyttet holdet, ville han have svært ved at se sig selv som landstræner. Det sagde han tilbage i september.

Målet blev opfyldt, men den lettede og stolte landstræner er allerede klar til at lægge hovedet på blokken igen til næste år.

- Jeg vil have det fuldstændig på samme måde, når vi står i den næste turnering, at hvis jeg har en fornemmelse af, at jeg ikke kan flytte det her hold, så skal jeg ikke være der, siger han.

Og det er ligegyldigt hvor glad han er for at være landstræner, og at hans kontrakt med Dansk Håndbold Forbund først udløber til sommeren 2021.

- Jeg kommer ikke til at sidde og klamre mig til en taburet, bare fordi jeg har en løn og et job, hvor det er mageligt at kunne sidde hjemme i Virum og ikke skal flytte mig til Jylland for at have et herre- eller kvindetrænerjob.

- Det kommer aldrig til at være sådan, jeg kommer til at gribe det her job an. Hvis jeg får en fornemmelse af, at spillerne begynder at miste troen, så skal jeg heller ikke være der. Det er bare ikke mig, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Stolt af holdets fremgang

Klavs Bruun Jørgensen gik ind til 2019 allerede bagud på point. Det mener den til tider overtroiske landstræner i hvert fald selv.

- Jeg plejer ikke at have det godt med ulige år.

Til trods for det ulige årstal er han meget tilfreds med de fremskridt, han har set på det danske landshold siden EM-slutrunden i Frankrig sidste år.

- De her nuancer, der har været i det her hold og den stil, de har vist, og det mandsmod – eller kvindemod – har klædt os. Det er jeg stolt af, at vi har fået rettet op.

Fokus på kampen mod Norge

Søndag venter en klassiker, når Danmark møder Norge i holdenes første mellemrundekamp.

Den opgave bliver – igen – utrolig svær at løse, og landstræneren vil tage flere redskaber fra Frankrig-kampens værktøjskasse med til kampen mod de norske naboer.

- Det er lidt samme recept som mod Frankrig. Vi ved, det bliver svært at lave mål, vi ved, at vi skal hjem, så snart vi har scoret eller mistet bolden. Det blev afgørende mod Frankrig, at vi ikke gav noget væk i kontrafasen, og det bliver det i den grad også mod Norge.

Danmark og Norge spiller søndag klokken 12.30.