VM håndbold

Toft har haft mareridt om Norge: - De har været storesøsteren i hele min tid

Det kan tælles på en hånd, hvor mange gange Danmark har trukket sig sejrrigt ud af en slutrundekamp mod Norge i det 21. århundrede.

’En meget ubehagelig drøm, der indeholder skræmmende eller forfærdelige indtryk og synsbilleder’.

Sådan defineres begrebet, der indkapsler Sandra Tofts optakt til kampen mod Norge. Nemlig mareridt.

Norge har været Danmark overlegne i næsten to årtier. Og den danske målvogter er meget bevidst om styrkeforholdet mellem de to lande.

- Norge har været storesøsteren i al den tid, jeg har spillet på landsholdet. Vi har vundet et par enkelte kampe i Golden League, og det er sejre, jeg er glad for.

- Men vi er blevet slået flere gange med ti mål, og jeg har haft mareridt over de kontramål, som kommer mod mig, siger Sandra Toft til TV 2 Norge, der kalder hende for Danmarks redningskvinde.

Hvis vi ser bort fra en træningskamp tilbage i juni, så har Norge vundet de seneste ni indbyrdes kampe.

Faktisk har Danmark ikke slået Norge i en slutrundekamp, hvor begge hold havde noget på spil, siden finalen i 2002.

Da Danmark vandt over Norge ved EM i 2012, var nordmændene nemlig allerede sikret en plads i semifinalen.

De to landsholdskvinder blev i den grad grebet af stemningen, da de fejrede den vitale VM-sejr over Brasilien med sang i omklædningsrummet. Video: Jacob Qvirin Petersen

Et afbudsramt Norge

Hos bookmakerne er Norge store favoritter.

Og det er til trods for, at holdet mangler otte spillere fra den normale trup. Store stjerner som Nora Mørk, Veronica Kristiansen, Katrine Lunde og Amanda Kurtovic er alle ude med skader.

Det ændrer dog ikke på, at Sandra Toft stadig respekterer de nordiske naboer.

- Jeg ved, at Norge mangler store stjerner lige nu, men Norge får altid nye spillere til at præstere godt. De er altid gode til slutrunder, siger Toft og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvordan styrkeforholdet er lige nu. Det bliver spændende at se.

Norge har da også præsteret som en mesterskabskandidat indtil videre ved dette VM. Godt nok tabte de til Holland i den sidste kamp i den indledende pulje, men de første fire kampe resulterede i fire forholdsvis sikre sejre.

Danmark spiller mod Norge søndag klokken 12.30.