VM håndbold

Trefilov langer ud efter svensk stjerne: - Meget skadeligt for et lille barn

Evgeny Trefilov (tv.) kritiserer blandt andre Isabelle Gulldén for at have taget sønnen Lias med til VM i Japan. Ritzau Scanpix/TV 2

Isabelle Gulldén og Linn Blohm har taget deres børn med til VM. Det ville Evgeny Trefilov aldrig have tilladt russiske spillere, da han var træner.

Følg VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

Evgeny Trefilov har aldrig været bleg for at sige - eller råbe - tingene ligeud.

Han skjulte heller ikke sin mening, da han i et interview med svensk tv blev spurgt til Isabelle Gulldéns indsats ved VM.

I første omgang var det dog noget andet end spillet på banen, der optog den mangeårige tidligere russiske landstræner og nu vicepræsident i det russiske håndboldforbund.

Trefilov var meget overrasket over, at den svenske landsholdsledelse har givet Isabelle Gulldén og Linn Blohms små børn lov til at bo på spillerhotellet under mesterskabet i Japan.

I sin tid som landstræner for Rusland var det noget, han aldrig tillod sine spillere.

- Børn skal være hjemme i op til en vis alder. Ændring af klima, miljø og mad er meget skadeligt for et lille barn, lød det fra Trefilov ifølge Aftonbladet til TV6/Viaplay.

- Ammer hun stadig, undrede Trefilov sig.

God, men ikke fremragende

Efter at have tilkendegivet sin mening om børneopdragelse, var den 64-årige russer klar til at vurdere Gulldéns VM-indsats.

- Jeg kan ikke sige, at hun er i topform. Jeg så hende spille i går, og da spillede hun godt. Ikke fremragende, men godt. Hun er gennemsnitlig, men kan blive bedre.

Trefilov virkede imidlertid imponeret over den svenske stjernes hurtige comeback.

- Hvad kan en kvinde opnå, som fødte et barn for fem måneder siden? Beklager, men svenske mænd kan prøve at løbe efter fødslen, kom det bramfrit fra russeren.

Selv om Gulldén og Linn Blohms sønner bor på samme hotel, deler de ikke værelse med deres mødre.

- Han har ikke været meget i mine arme. Han er mere sammen med de andre end med mig, når vi er samlet med holdet, sagde Isabelle Gulldén ifølge Aftonbladet tidligere på ugen.

Fredag mødtes Sverige og Rusland i holdenes sidste gruppekamp. Russerne vandt 30-22 og tager fire point med videre til mellemrunden. Svenskerne tager to point med videre.

Første kamp i mellemrunden for Sverige bliver mod Spanien.