VM håndbold

Frankrig vandt debut blandt VM’s dårligste: - Hvordan forklarer jeg det her?

Det var tydeligt at se, at Frankrig ikke følte sig hjemme i President's Cup, turneringen for holdene, der ikke gik videre til mellemrunden ved VM.

Det var svært at se, hvem der havde vundet kampen mellem Angola og Frankrig, da spillerne mødte journalisterne efter kampen i den såkaldte ’mixed zone’.

En flok nedtrykte franskmænd kiggede ned i jorden, selvom de netop havde vundet 28-17. De forsøgte at finde en passende grimasse til det faktum, at de netop havde spillet President's Cup, turneringen for hold, der ikke formåede at gå videre fra det indledende VM-gruppespil.

En af dem var holdets store stjerne Estelle Nze Minko, som havde svært ved at beskrive det, hun netop havde oplevet.

Nu har du prøvet at spille President's Cup. Hvordan var det?

- Hvordan forklarer jeg det her…? Nu har jeg prøvet det. Når man gennemgår sådan en skuffelse, prøver man at være ydmyg og bare spille kampen, som vi har fortjent at spille, fordi vi ikke er her ved et tilfælde. Vi er her, fordi de andre hold var bedre end os, siger Estelle Nze Minko til TV 2 SPORT.

Hendes holdkammerat Beatrice Edwige indrømmede også, at det var en mærkelig og svær opgave at sætte sig op til, når man har vænnet sig til at spille finaler ved slutrunder.

- Det var rigtig hårdt for os at spille i denne turnering, fordi vi ikke havde regnet med, at vi ville ende her, siger Beatrice Edwige.

Fokuserer på kommende opgaver

Estelle Nze Minko stod med en kurv og et stort, firkantet skilt, der symboliserer, at hun blev kåret som kampens spiller.

Du blev kåret som kampens spiller. Betyder det noget?

- Det betyder, at det er for sent, siger hun og tilføjer:

- Vi prøver bare at komme igennem det her og fokusere på det, der kommer fremover.

Frankrigs landstræner, Olivier Krumbholz, valgte efter kampen at se det positive i, at han kunne sende stort set hele holdet i aktion mod Angola.

- Vi er rigtig glade for at have vundet kampen. Især de unge spillere spillede godt, og det lover godt for fremtiden, siger landstræneren.

Trods det skuffende exit fra det indledende gruppespil kan de franske regerende verdens- og europamestre glæde sig over, at de allerede er kvalificeret til OL i Tokyo næste år. Her tager en flok sultne franskmænd turen til Japan igen med håb om revanche.