- Hun er ubehagelig at spille imod, siger træneren, der opdagede Toft

Sandra Toft har været Danmarks helt store profil under VM, og hendes træner fra 2007 kalder hende for håndboldintelligent og en ubehagelig modspiller.

’Usikker, men utrolig kløgtig’.

SĂĄdan beskriver Niels Agesen en ung Sandra Toft, som han hentede til Holstebro tilbage i 2007.

Dengang var Sandra Toft 17 ĂĄr, men alligevel kunne Agesen se det store hĂĄndboldtalent.

- Hun var en usikker pige, som var utrolig kløgtig i sit målmandsspil. Og så var hun en klar vindertype, siger Niels Agesen til TV 2 SPORT og uddyber:

- Hun er intelligent. Hun er meget, meget klog og så er hun en kynisk håndboldspiller. Hun gør alt, hvad der skal til – og gerne lidt mere. Og det er jo det, der har bragt hende til der, hvor hun er.

Niels Agesen fortæller også, at hun har taget kloge valg igennem karrieren.

Hendes klubskifter har været nøje udvalgt, hvor hun ved hvert skifte har taget et skridt op. Det har gjort hende ’blandt de fem bedste målvogtere i verden’, mener Niels Agesen.

- Når man er så klog og kan være så svær at læse for modstanderne, så bliver man ubehagelig. Og der har hun en helt klar fordel. Hun er ubehagelig at spille imod, fordi modstanderne ikke ved, hvor de har hende henne i målet.

- Jeg har tit tænkt, ’at nu går Sandra Toft for tidligt’, og så ender det med, at hun griber sin modstander ud. Hun læser sin modstander og er virkelig bare håndboldintelligent, så derfor positionerer hun sig altid rigtigt, siger Niels Agesen.

Niels Agesen er nu cheftræner i Randers HK, og efter tiden i Team Tvis Holstebro var han forbi Nykøbing Falster Håndbold.

Genkender det fra ungdomslandsholdet

En anden, der genkender Sandra Tofts vindermentalitet og kynisme, er TV 2 SPORTs håndboldekspert under VM-slutrunden Lærke Møller.

Hun har spillet sammen med Sandra Toft pĂĄ landsholdet, men allerede da de spillede pĂĄ ungdomslandshold sammen, var hendes kynisme tydelig.

- Hun har altid været en vindertype. Når man trænede, så trænede man. Og selvom det var træning, så spillede man for at vinde uanset øvelsen. Og det kendetegner meget godt hendes kynisme.

Søndag får landsholdet igen brug for vindertypen Sandra Toft.

Her gælder det nemlig de norske naboer i den første kamp i mellemrunden. En sejr er påkrævet, hvis de danske semifinalehåb skal leve videre.