VM håndbold

Landsholdets drøm er stadig intakt: - Der skal være ild i øjnene

Kvindelandsholdet i håndbold missede OL tilbage i 2016, og nu skal de sidste to VM-kampe sikre, at skuffelsen ikke gentager sig.

VM-semifinalen er langt, langt væk for Danmark efter nederlaget til Norge.

Det betyder dog ikke, at de to næste kampe mod Holland og Serbien er uden betydning.

De syv bedste nationer ved VM bliver nemlig en del af OL-kvalifikationen. Og efter Danmark ikke kvalificererede sig til OL i 2016, er motivationen hos de danske spillere bare endnu højere i år.

- Det er super vigtigt, at vi vinder de to næste kampe. Vi kæmper maks for at nå den OL-plads nu, og den betyder alt for os. Det kunne være så fedt at komme til OL.

- Jeg tror, vi alle sammen har en drøm om det. Vi var skuffede sidst, da vi ikke kvalificerede os, så der skal være ild i øjnene igen i morgen, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

I 2016 missede Danmark OL-pladsen efter nederlag til Rumænien og Montenegro i OL-kvalifikationen. De var samtidigt de to nationer, der tog billetterne foran næsten på Danmark.

Danmark kan selv afgøre sin OL-skæbne ved at vinde over Holland og Serbien. Et nederlag til Holland vil dog gøre mulighederne utrolig begrænsede.

’Kæmpe motivationsfaktor’

Nederlaget til Norge tog naturligvis hårdt på det danske landshold.

Men Louise Burgaard er enig med Line Haugsted i, at tanken om de olympiske lege bør være nok til, at holdet kan rejse sig i kampen mod Holland.

- Vi har stadig en kæmpe motivationsfaktor i at spille om en plads i OL-kvalifikationen. Så vi skal hurtigst muligt have smidt den her kamp væk (kampen mod Norge, red.), siger Louise Burgaard.

Sikrer Danmark sig en plads i OL-kvalifikationen, er der dog stadig et stykke vej til OL.

Her vil de ende i en gruppe med tre andre hold, hvor de to bedste går videre. Og det var på dette stadie, at det gik galt for fire år siden.

Du kan se endnu en afgørende VM-kamp mandag, hvor Danmark møder Holland klokken 10 på TV 2 og TV 2 PLAY.