VM i håndbold 2023

Norge mangler store stjerner – det lover godt for Danmark, siger ekspert

Norge mangler flere af de store profiler ved denne slutrunde. Det har konsekvenser på spillet, og det kan blive Danmarks fordel, mener Lærke Møller.

En perlerække af store navne. Det er, hvad Norge mangler ved denne slutrunde.

Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk, Henny Reistad, Kjerstin Boge Solås, Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen er alle sammen ude.

Det har haft konsekvenser på det norske spil, men det ændrer ikke på, at det er et godt hold. Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert under VM Lærke Møller.

- Norge er selvfølgelig ikke på niveau med tidligere styrke, nu hvor stjernerne er væk. Men jeg synes stadigvæk, at de har så mange dygtige spillere og har fået det maksimale ud af dem, de har.

Og Norge har da også fået meget ud af de ’nye’ spillere. De første fire kampe resulterede nemlig i fire sejr, hvor blandt andet slutrundedebutanten Ingvild Bakkerud viste sig frem.

Men i de norske kvinders femte kampe var der for første gang advarselstegn at spore.

- Det bliver et andet spil for Norge. Det er et mere tungt bagspil, og det var også noget af det, vi så i kampen mod Holland, hvor de havde det svært i 2. halvleg. Her havde de problemer med at få gang i deres angrebsspil, og det lover godt for Danmark, som har vist godt forsvarsspil, siger Lærke Møller.

'Altid gode til slutrunder'

Sandra Toft er om nogen klar over Norges kvaliteter.

Hun har endda haft mareridt om nordmændene. Og derfor er det også lidt underordnet, at flere af de store stjerner er væk.

- Jeg ved, at Norge mangler store stjerner lige nu, men Norge får altid nye spillere til at præstere godt. De er altid gode til slutrunder, siger Toft til TV 2 Norge og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvordan styrkeforholdet er lige nu. Det bliver spændende at se.

Danmark spiller det nordiske brag mod Norge søndag klokken 12.30.