VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Hun var afgørende for, at Norge ikke scorede flere mål

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-kampen mod Norge.

Du kan se Danmarks kamp mod Holland mandag klokken 10 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Danmark kunne ikke have ønsket sig en meget bedre start mod Norge.

De danske spillere kom foran med 5-0 og overrumplede nordmændene. Men som kampen streg frem, kom de mere og mere med, og i midten af anden halvleg spillede de sig i front.

Til sidst endte det med en norsk sejr på 22-19 efter en kamp, der var præget af godt forsvarsarbejde i begge ender. Derfor mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard også, at det blev en roddet affære.

- Det var en rigtig, rigtig grim håndboldkamp, hvor de to forsvar var alt for dygtige i forhold til dem, der skulle angribe. Sådan et tilfælde ender aldrig med at blive en køn håndboldkamp. Det store problem for Danmark var, at der ikke var nogen, der havde kvaliteten til at åbne forsvaret skudmæssigt, siger Bent Nyegaard.

- Så hører det med, at den fantasiske start på 5-0 bliver overgået. Danmark fik en formidabel start på kampen, men det blev med omvendt fortegn mod slutningen, hvor Norge scorede fem gange i streg, og Danmark mistede initiativet.

Selvom kampen var tæt i de sidste minutter, kalder Bent Nyegaard det stadig for "en skuffende dansk indsats".

- Det her var muligheden for at slå Norge ved et stort mesterskab. Det er det dårligste norske landshold, jeg har set i mange år. Noget af det, der skal fungere for et dansk hold, er overtalsspillet. Det fungerer slet ikke. De er nødt til at kunne score, når modstanderen har færre mand på banen, når Danmark i forvejen har svært ved at score.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Sandra Toft: 5

Igen en stor kamp af hende. Hun startede kampen, som hun har gjort i hele turneringen - bortset fra Sydkorea-kampen - hvor hun tager stort set alt. Det er både skud, hun skal tage, men også de oplagte chancer. Hun har evnen til at være de rigtige steder. Toft faldt i niveau mod slutningen, men står stadig på 40 procent.

Althea Reinhardt: UB

Kom ikke på banen.

Trine Østergaard: 4

Hun scorer to mål på tre forsøg og gør det fint. Trine Østergaard deltager ikke meget i spillet, men arbejder ellers godt.

Lærke Nolsøe: 2

Hun spillede de sidste 30 minutter, og det var bare en af de dage, hvor der ikke var noget at komme efter. Hun har to muligheder, men hun brænder begge to.

Stine Bodholdt: UB

Spiller kun fem minutter.

Louise Burgaard: 2

Hun kunne ikke leve op til sit niveau i den seneste kamp. Hun startede inde og gjorde det godt. Men det ender med at blive for tilfældigt, scorer to mål på syv forsøg og ender med at lave tekniske fejl. Hun spiller det første kvarter, men der er for lidt kvalitet på hende.

Line Haugsted: 5

Haugsted spiller igen en rigtig, rigtig god kamp. Hun er god i sin bevægelse, har dejlige parader og bandt tingene godt sammen. Hun faldt ikke i niveau, det må man sige. Hun var en af de afgørende grunde til, at Norge ikke scorede flere mål.

Det er sjældent, at hun spiller så dårligt

Bent Nyegaard om Stine Jørgensen

Freja Cohrt: 2

Hun scorer et mål på to forsøg og spiller hele første halvleg. Men hun er ikke mere med end det.

Kathrine Heindahl: 3

Hun får de sidste 19 minutter. Hun får et straffekast, men taber også en hold. Ellers gør hun det udmærket, men der opstod en snert mere rum i det danske forsvar med Heindahl ved siden af Haugsted. Der er nogle situationer, hvor hun kommer for sent til tingene.

Mie Højlund: 5 - KAMPENS SPILLER

Hun spiller 34 minutter, scorer fire mål på fem forsøg og har et par assist. Hun gav angrebet dynamik. Højlund kommer med sin fart, sin evne til at vinde dueller, og så er hun livsfarlig. Hun fortsætter med det gennembrud, hun har været i gang i et stykke tid.

Mie Højlund fik reduceret til 18-19 mod Norge. Video: Louise Lind

Lotte Grigel: 4

En rigtig, rigtig fin landskamp af hende. Hun er tæt på fem-tallet. Hun scorede fire mål på fire forsøg, og der er grund til at rose hende. Hun spillede med tålmodighed og fik i perioder sat skytterne i scene. Det norske forsvar lærte dog at stå tilbage, og der var ikke meget rum til hende. Hun laver en enkelt teknisk fejl, men det var en glimrende kamp af hende.

Sarah Iversen: 5

Hun spiller 38 minutter og scorer tre mål på tre forsøg. Hun dækkede igen, igen godt op sammen med Haugsted. Hun var effektiv i sine afslutninger og havde to assist. Der blev stadig dømt et par angrebsfejl på hende, men hun fortsætter sin fine udvikling.

Stine Jørgensen: 1

Det blev en nedtur. Det var ikke hendes kamp, da hun ikke scorer i åbent spil. Hun har svært ved at ramme skuddene og laver også tekniske fejl. Det er sjældent, at hun spiller så dårligt. Hun kunne ikke få kombinationsspillet til at fungere, men havde en god frispilning. Skudmæssigt var det slet ikke hendes dag. Hun havde to skud ved siden af mål og flere lige på Silje Solberg, og det er langt, langt fra hendes normale niveau.

Anne Mette Hansen: 2

Det blev heller ikke hendes kamp. Hun startede godt, men så kneb det. Hun havde det skudmæssigt svært. De var meget opmærksomme på hendes brud, og hun kunne dermed ikke få brugt sin fysik. Hun scorer to mål på syv forsøg. Hun havde svært ved at styre sammenspillet. Hun laver fire tekniske fejl, hvor et par stykker er i overtalsspillet, og de gør ekstra ondt.

Sarah Iversen fik scoret til 9-6 mod Norge med et smukt indspil fra Stine Jørgensen. Video: Louise Lind

Kristina Jørgensen: 2

Hun får 12 minutter og bliver prøvet af for at se, om hun kan få gang i spillet. Hun har to afslutninger, hvor den ene gik ved siden af mål. Hun skulle prøve at komme med dynamik og rytme, men det lykkedes ikke denne gang.

Simone Böhme: UB

Kom ikke på banen.

Klavs Bruun Jørgensen: 3

Det var virkelig en blandede pose bolsjer. Jeg synes igen, at defensiven var velorganiseret foran Sandra Toft, og de startede med at holde godt fast i bolden i de første 20 minutter. Så endte der med at komme for meget stress.

Jeg mangler nogle småting ved Klavs Bruun Jørgensen. Han har ikke fundet løsninger på angrebsspillet. Det kunne være syv-mod-seks, men jeg ved ikke, om de har trænet det overhovedet, men det var en mulighed.

Så skal der bare hankes op i overtalsspillet. Det var for tilfældigt, og der er nødt til at være en struktur. Så savner jeg, at han tager en timeout, hvor der mangler fem sekunder, for at få ro på spillet. Men i stedet går Burgaard frem og skyder, og så får Norge lige et ekstra mål. Han kunne have hjulpet sit hold med en ekstra timeout. Når det hele er langt sammen, får han tre.