VM håndbold

Dansk VM-debutant blev ’næsten uvenner’ med læge: - Er den brækket?

Mia Rej skal syes efter sin første slutrundekamp, fordi hun i VM-kampen mod Holland modtog en hård tackling fra Jessy Kramer.

Hun både lød som og lignede en bokser efter VM-kampen mod Holland.

Det var ikke boksning, men håndbold, som Mia Rej netop havde spillet. Det mindede dog undervejs lidt om kampsport.

- Jeg tror, jeg får en albue i ansigtet. Det sortner ret hurtigt. Jeg kan bare mærke, at der er noget galt, så jeg løber ud, siger Mia Rej, hvis næse var bundet ind og ene næsebor stoppet til med vat.

Den 29-årige bagspiller blev natten inden opgøret mod Holland skiftet ind i den danske VM-trup og var i gang med sin karrieres første slutrundekamp. Efter slaget frygtede hun, at det blev en kort fornøjelse, da hun modtog en hård tackling fra Hollands Jessy Kramer.

- Jeg var mega bange for, at den var brækket, for så vidste jeg jo godt, at det var forbi, allerede inden det var gået i gang.

- Jeg var lige ved at blive uvenner med lægen. ”Er den brækket?!” (spurgte Rej, red.). ”Jeg kan ikke se, om den er brækket, når du har hænderne oppe,” sagde han så til mig.

Det hele værd

Mia Rej gjorde, hvad hun har gjort i hele denne sæson i håndboldligaen for København Håndbold. Med sin kompromisløse spillestil skånede ligatopscoreren ikke sig selv i situationen og endte således også med at score sit første slutrundemål.

- Det var det hele værd, da den (bolden, red.) gik ind, siger hun og griner, mens hun peger på sin næse.

- Nu føles det, som om der er en, der har slået mig på næsen.

Havde ikke forventet så meget spilletid

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen viste Mia Rej meget tillid også i anden halvleg, da hun igen var klar til kamp.

- Det var fedt, men det havde jeg overhovedet ikke regnet med (mængden af spilletid, red.). Det er dejligt.

Mia Rej scorede tre mål, Danmark vandt kampen med 27-24, og de har stadig OL-kvalifikationspladsen i egne hænder. Det kræver en sejr over Serbien onsdag.