VM håndbold

Dansk VM-debutant fortæller om overraskende besked midt om natten

Mia Rej er taknemmelig over muligheden for at spille VM, og hun får efter kampen mod Norge stor ros af holdkammerat Louise Burgaard.

En ydmyg dansk landsholdsspiller havde netop spillet sin karrieres første slutrundekamp.

Natten til mandag japansk tid blev Mia Rej skiftet ind i den danske VM-trup, og senere samme dag var hun en del af den vigtige kamp mod Holland.

Efter kampen fortæller hun, at beskeden om indskiftningen til VM-truppen tikkede ind klokken 2 om natten efter to samtaler med landstræner Klavs Bruun Jørgensen inden for kort tid.

- Først sagde han, at de overvejede at bytte mig ind, og at jeg ville få det at vide til morgenmaden. Så bankede det på en time senere, og så havde de besluttet sig, siger Mia Rej.

Drøm gik i opfyldelse

Hun fik chancen i VM-truppen på bekostning af Simone Böhme. Den chance var hun naturligvis glad for, men samtidig kunne hun ikke lade være med at tænke på den vragede højre fløj.

- Selvfølgelig er man glad. Men det er også trist, når det er på en andens bekostning, fordi hun ikke er skadet.

- Det er en drøm at komme på landsholdet og at få slutrundedebut. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Mia Rej.

Hun har været nede i fitnessrummet under hele slutrunden og kommer ind og får en rigtig afgørende rolle

Louise Burgaard

Det blev en mindeværdig slutrundedebut for den 29-årige København-spiller. I første halvleg fik hun et kraftigt slag på næsen, der sendte hende til tælling og senere en tur i omklædningsrummet. I anden halvleg kom hun ind igen. Hun endte med at score tre mål på fem skud.

De 15 minutters spilletid var mere, end hvad hun havde sat næsen op efter inden debuten.

- Det var fedt, men det havde jeg overhovedet ikke regnet med (mængden af spilletid, red.). Det er dejligt, siger hun.

Var afklaret med rolle

Da Klavs Bruun Jørgensen inden VM udtog sin trup til VM, var Mia Rej én af to reserver, som skulle være med omkring holdet og træne med. En rolle, hun har indfundet sig med fra første øjeblik.

- Det har været fint nok. Jeg har været ret afklaret med, at det var sådan, det var. Jeg har egentlig ikke følt, at det var irriterende. Jeg har prøver at hjælpe de andre så godt, jeg kunne.

- Jeg har jo været med til alle taktikmøderne og har prøvet at bidrage her, så godt jeg kunne.

Holdkammerat har stor respekt for Rej

Landstræneren havde inden slutrunden gjort klart, at der skulle skader til i kamptruppen, før en reserve kunne komme i betragtning. Den melding afholdt dog ikke Rej fra at holde hovedet højt, fortæller hendes holdkammerat Louise Burgaard, som kun har ros tilovers for den indskiftede spiller.

- Det har jeg kæmpe respekt for. Jeg snakkede lidt med hende undervejs om, hvordan det gik, og hun sagde, at hun var afklaret med sin rolle, og at hun har det rigtig godt, og at hun var klar, hvis Klavs sagde til.

- Man kan bare forestille sig, hvordan det er at rende rundt her i alle kampene og ikke kunne gøre noget, siger Louise Burgaard.

Brugt sin tid i fitnessrummet

Mia Rej har deltaget i de fleste af træningsøvelserne, men når de andre spiller kamp, må man jo kompensere. Ifølge Burgaard har det foregået i fitnessrummet.

- Hun har været nede i fitnessrummet under hele slutrunden og kommer ind og får en rigtig afgørende rolle. Det, synes jeg fandeme, er sejt.

Burgaard spillede selv sammen med Rej noget af tiden i kampen mod Holland, og hun var meget begejstret over, hvordan de fik det til at fungere.

- Det er superfedt. Hun kommer med en god energi, har noget rutine, og hun hviler bare i sig selv. Så det er slet ikke svært, selvom jeg ikke har spillet sammen med hende før.

Klavs Bruun Jørgensen valgte i sidste ende at give Mia Rej chancen, selvom ingen af hans spillere var skadet.

- Jeg snakkede med Mia Rej om inden turneringen om, at det her skulle være en investering, fordi på den anden side af det her mesterskab skal Rej køres ind, siger landstræneren, som kun havde ros tilovers for Rej efter VM-debuten.

Mia Rej spiller sin anden VM-kamp på onsdag mod Serbien.