VM håndbold

- Det er hårdt lige nu, siger vraget VM-dansker

Simone Böhme har måttet lade sin plads i Danmarks VM-trup til fordel for København-spilleren Mia Rej.

Se Danmark-Holland klokken 10 på TV 2.

Mia Rej var i første omgang kun med i Japan, hvis en dansk spiller blev skadet.

Natten til mandag dansk tid traf landstræner Klavs Bruun Jørgensen dog en taktisk beslutning og ofrede fløjspilleren Simone Böhme til fordel for playmakeren fra København Håndbold, der er topscorer i den danske liga.

Men selvom der er tale om en taktisk udskiftning, gør det stadig ondt, fortæller Simone Böhme.

- Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke synes, jeg har fået vist alt, hvad jeg kan. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige til det, lyder det fra Simone Böhme, der til daglig spiller i ungarske Siófok.

- Jeg synes, jeg har en masse at bidrage med; en masse attitude, og så er jeg jo bare en god håndboldspiller, og jeg synes, jeg hører til her på landsholdet. Det er jeg ked af, jeg ikke har fået lov til at vise.

'Har kæmpet i lang tid'

Trine Østergaard er landstrænerens klare førstevalg på højrefløjspositionen, hvor Simone Böhme kun har fået 60 minutter på banen i de første seks kampe. 30 af minutterne fik hun i 25-målssejren over Australien, hvor hun scorede fire mål.

- Lige nu er det selvfølgelig hårdt at få en udskiftning. Jeg har kæmpet for den her plads i lang tid. Jeg er rigtig glad på Rejs vegne. Hun har spillet rigtig godt i den danske liga. Alle, der er her, har en fortjent plads. Det er svært at gøre sig klog på, hvem der skal ud – og hvorfor. Det er ikke min opgave. Jeg ville bare gerne have haft lov til at vise lidt mere, siger SImone Böhme til TV 2 SPORT.

Sidste år blev Simone Böhme vraget til EM og var dybt, dybt skuffet. Pladsen gik i stedet til den dengang 19-årige Mathilde Hylleberg, der fik slutrundedebut.

Her lagde landstræneren til grund, at de to spillere mere eller mindre var lige gode, hvorfor han prioriterede den unge spiller frem for Böhme, der nu er 28 år.

Hun fik dog comeback på landsholdet og endda en plads ved VM-slutrunden i Japan, hvor det som bekendt ikke er blevet til megen spilletid.

Ekspert hylder udskiftning

Landstræneren bliver dog rost af eksperter for sin beslutning om at skifte Mia Rej ind til de resterende VM-kampe mod Holland og Serbien, hvor Danmark har kniven for struben.

- Jeg synes, det er en super indskiftning i forhold til det, landsholdet står og mangler: At man udover Lotte Grigel har en playmakertype, der både kan være farlig selv, men også kan sætte backs op. Det er hun vant til i København Håndbold, siger håndboldekspert Lærke Møller.

Hun bakkes op af Jan Pytlick, der til daglig er cheftræner i Odense Håndbold.

- Hun har været outstanding. Hun er god på alt; kontra, sit samspil med andre, og så er hun vanvittigt farlig selv på gennembrud og stående skud. Hun er en komplet spiller.