Det gik du glip af i nat: VM's dårligste hold er fundet

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Japan, hvor VM bliver spillet. Hver dag får du her overblikket og dagens program.

Se Danmark-Holland kl. 10 på TV 2 og TV 2 PLAY

Australien blev sidst ved VM

De sidste placeringskampe ved VM - i den såkaldte President's Cup - bliver spillet i dag. Klokken 4.30 dansk tid mødtes Kina og Australien i kampen om at undgå sidstepladsen.

Kina vandt kampen med 33-15, og dermed er Australien det dårligste hold ved VM. De har tabt samtlige syv kampe med en samlet målscore på 93-260. Det mindste nederlag kom mod Sydkorea, der vandt med 34-17.

Samtidig spillede Cuba og Kasakhstan om 21./22.-pladsen. Her endte den ordinære spilletid uafgjort, og vinderen skulle derfor findes i straffekastkonkurrence. Den vandt Cuba med 4-2.

Cuba vandt kampen om 21.-pladsen ved VM med en sejr over Kasakhstan. Kampen sluttede uafgjort og blev afgjort i straffekastkonkurrence. Video: Bo Bentsen

Ekspert roser Mia Rej-indskiftning

Klokken 9.10 japansk tid meldte Dansk Håndbold Forbund ud, at de har skiftet Mia Rej ind i truppen til fordel for Simone Böhme. En nyhed, der blev budt velkommen med glæde i Japan hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er en god og klog beslutning. Jeg har fra starten ærgret mig over, at Mia Rej ikke var blandt de udvalgte, for hun har kvaliteterne til. Derfor bedre sent end aldrig. Klavs Bruun Jørgensen får en playmaker, der er meget forskellig fra Lotte Grigel, fordi Mia Rej er en meget mere direkte og afsluttende spiller.

- Det, som Mia Rej ikke kommer til at mangle, som var en tydelig mangelvare i søndagens kamp mod Norge, er mod. Hun har mod, og hun tør. Du kan være sikker på, at hun giver fuld gas. Hun har den dygtiges mod, og det er en egenskab, der er vigtig.

- Det skal dog tilføjes, at det er en meget, meget svær opgave for Mia Rej at komme ind på det her tidspunkt og efter det forsmædelige nederlag til Norge.

Mia Rej får slutrundedebut klokken 10.00 mod Holland.

Slovenien og Kina skifter også ud

Ligesom Danmark har Slovenien og Kina benyttet sig af muligheden for en spillerudskiftning. De to landshold, som spiller President’s Cup, har skiftet følgende:

Slovenien skifter stregspiller Tina Klemencic ind til fordel for stregspiller Aneja Beganovic

Kina skifter målvogter Hu Xiao Ying ind til fordel for venstre fløj Lyu Qing Wen

Spanske dommere i Danmarks kamp

For første gang ved VM skal den spanske duo Ignacio García og Andreu Marín dømme Danmark.

Holland har de derimod dømt. Det skete i braget i det indledende gruppespil, hvor hollænderne slog Norge med 30-28.

Dagens kampe

  • Gruppe 1, mellemrunden: Tyskland - Serbien 28-29, Danmark - Holland (10.00, TV 2), Sydkorea - Norge (12.30, TV 2 SPORT)
  • Kampen om 23./24.-pladsen: Australien - Kina 15-33
  • Kampen om 21./22.-pladsen: Cuba - Kasakhstan 33-31 (efter straffe)
  • Kampen om 19./20.-pladsen: Slovenien - DR Congo 29-27
  • Kampen om 17./18.-pladsen: Brasilien - Senegal (10.00)
  • Kampen om 15./16.-pladsen: Argentina - Angola 27-30
  • Kampen om 13./14.-pladsen: Ungarn - Frankrig (10.00)

Hold især øje med

Danmark er pisket til sejr, hvis det smalle håb om en plads i VM-semifinalen skal holdes i live. Det kræver i første omgang, at Tyskland slår Serbien, Danmark slår Holland, og at Norge taber til Sydkorea.

Selvom det ikke skulle blive til en plads i semifinalen, er pointene stadig uhyre vigtige for Danmark. Top-7 sikrer sig nemlig en plads i kvalifikationsturneringen til OL.