VM håndbold

Dommerpar skiftet ud i pausen - blev et helt andet niveau, siger stjerne

Sverige leverede et stort comeback, da de fik uafgjort mod Spanien i mellemrunden. Og her blev det en stor fordel, at dommerparret blev udskiftet.

Sveriges forvandling fra første til anden halvleg var spektakulær.

Svenskerne vendte et truende 8-14-resultat ved pausen til 28-28 efter en scoring med tre sekunder tilbage.

Og årsagen til svenskernes pludselige niveauskifte er tilsyneladende meget overraskende. Første halvleg blev dømt af et slovensk dommerpar, men i anden halvleg var det to tyskere, der bestemte.

Den ene af halvdel af det slovenske dommerpar løb nemlig ind i noget sygdom. Derfor smed hun håndklædet i ringen i pausen, og det betød, at to tyskere måtte tage tjansen i de sidste 30 minutter. Og det blev en fordel for Sverige.

- Det blev et helt andet niveau i anden halvdel. Vi gik fra ikke at måtte gøre noget, og til at niveauet blev meget hårdere. Der var meget mere, der blev tilladt i forsvaret.

Ændrede dommerskiftet jer?

- Ja, det tror jeg, siger Isabelle Gulldén til Aftonbladet.

Med ti minutter tilbage var Sverige endda bagud 25-18, men efter en vild slutspurt af Mikaela Mässing, der scorede syv af de sidste ni mål, fik Sverige et vigtigt point mod Spanien.

Kender dem fra Bundesligaen

Og netop Mikaela Mässing vidste, hvad dommerskiftet halvvejs inde i kampen ville betyde.

Hun spiller nemlig til dagligt i Bundesligaen, hvor det tyske dommerpar huserer. Og da hun i pausen hørte, at de ville tage over, fortalte hun resten af holdet, hvad de stod for.

- Jeg fortalte de andre, at det var gode piger, og at jeg har dem hjemme i ligaen. Det blev et helt andet niveau, og det er sådan et niveau, du vil have i håndbold, siger Mässing.

Det ene point mod Spain gør, at Sverige stadig lever ved dette VM. Her skal de dog kæmpe med Rusland, Spanien og Montenegro om de to semifinalepladser.

Sverige har hviledag mandag, men skal i aktion igen tirsdag. Her venter en afgørende kamp mod Rumænien klokken 12.30.