VM håndbold

Klavs Bruun daskede assistenten i skridtet: - I starten var det ikke så skægt

Under præsentationen af trænerbænken gav Klavs Bruun Jørgensen assistenttræner Lars Jørgensen et dask i skridtet.

Danmark var under maksimalt pres før VM-kampen mod Holland, hvor et nederlag endegyldigt ville punktere drømmen om OL i 2020.

Det enorme pres var dog ikke til at få øje på under præsentationen før kampen.

Vi er nået dertil, hvor pigerne faktisk også synes, det er lidt sjovt

Klavs Bruun Jørgensen

Da assistenttræner Lars Jørgensen blev præsenteret og rakte en arm i vejret, tildelte landstræner Klavs Bruun Jørgensen ham et dask i skridtet. Til stor morskab for de involverede på den danske bænk, men også for spillerne.

- Lars og Klavs sejler rundt. Jeg ved ikke, hvad de har gang i, siger stjernespilleren Anne Mette Hansen med et stort smil.

- Nu har vi jo prøvet det her nogle gange; op og ned følelsesmæssigt. Vi skulle komme med alt i dag, og det var godt at få et lille grin på.

Danmark kom ind til kampen med et tremålsnederlag til Norge, hvor danskerne ellers startede som lyn og torden med en 5-0-føring, men siden faldt sammen angrebsmæssigt.

Om det var den afslappede stemning, der bar frugt, melder historien ikke noget om. Men faktum er, at Danmark med ryggen mod muren slog Holland med 27-24.

En gadedreng

Klavs Bruun Jørgensen fortalte efter kampen i TV 2 SPORTs VM-studie, at han blev kaldt "gadedreng" af holdleder Mette Vestergaard.

En prædikat, han 100 procent står ved.

- Det er jeg. Det er der ingen tvivl om. Sådan nogle ting synes jeg, er sjovt. Det er jo et levn fra mange ture i elevatorer, og sådan er det jo også på det her lederhold, forklarer Klavs Bruun Jørgensen.

- Når mændene er i elevatoren sammen, er det dækning med det samme. Vi er nået dertil, hvor pigerne faktisk også synes, det er lidt sjovt. I starten var det ikke så skægt.

Skuffelsen var enorm i den danske VM-lejr efter søndagens 22-19-nederlag til Norge.

'Mere rygrad end man tror'

Men trods få timers søvn og truslen om at glippe en plads i OL-kvalifikationen kom landsholdet altså tilbage.

- Det er flot, at vi kan rejse os efter den skuffelse, det helt sikkert var i går (mod Norge, red.), hvor vi føler, vi har greb om rigtig mange ting og selv smider det væk, sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT kort efter kampen.

- Det har de vist et par gange, så der er lidt mere rygrad, end man lige går og tror. Vi skal holde fast i, at vi har spillet fornuftigt i den her turnering. Jeg er godt klar over, vi har smidt lidt for meget væk, men overvejende har det været en helt anden stil, og grundlæggende har vi spillet godt.

Onsdag møder Danmark Serbien i en kamp, der meget vel kan blive en direkte duel om en plads i top-7 ved VM, som sikrer en plads i OL-kvalifikationen. Få overblikket her: