VM håndbold

Norsk ekspert kalder landstrænerens VM-målsætning for 'fej' og 'uambitiøs'

Thorir Hergeirsson mener, at det vigtigste er at sikre Norge en plads i OL-kvalifikationen. Den VM-målsætning er for forsigtig, mener Ole Erevik.

En medalje ved det igangværende håndbold-VM i Japan står ikke øverst på Thorir Hergeirssons ønskeseddel.

Det gør til gengæld en plads i kvalifikationen til næste års OL i Tokyo, og det har fået Ole Erevik, der spillede 11 slutrunder for Norges håndboldherrer, til at rette kritik mod den norske landstræner.

- Fejt og for uambitiøst, lød det fra Erevik ifølge VG på norsk TV 3 efter sejren over Danmark søndag, og eksperten stod fast ved sin kontante udmelding om Hergeirssons målsætning, da han efterfølgende talte med den norske avis:

- Norge har et hold - selv med skaderne - som er meget bedre end at tale om en 7.-8.-plads. Ambitionerne og målene må være større end som så. Jeg oplever, at pigerne har større ambitioner.

Norge spiller VM uden:

  • Katrine Lunde (299 landskampe)
  • Kari Aalvik Grimsbø (173 landskampe)
  • Nora Mørk (117 landskampe)
  • Henny Reistad (13 landskampe)
  • Amanda Kurtovic (115 landskampe)
  • Veronica Kristiansen (130 landskampe)
  • Vilde Mortensen Ingstad (74 landskampe)
  • Kjerstin Solås (14 landskampe)

- Det er for passivt. Det er for defensivt, sagde den tidligere håndboldmålmand, der vandt VM-sølv med Norge i 2017 og blandt andet var forbi KIF Kolding, Aalborg og GOG i løbet af sin karriere. Sidstnævnte vandt han DM-sølv med i juni.

Erevik bliver betalt for at have en holdning

Thorir Hergeirsson giver dog ikke meget for kritikken fra håndboldpensionisten.

- Det må stå for hans regning, var landstrænerens svar til VG og tilføjede:

- Vi, der står i det, har ikke den holdning. Vi ved, hvordan niveauet er, og hvilket hold vi har.

Hergeirsson står fast ved målet om, at Norge skal slutte blandt de nationer, som får en plads i OL-kvalifikationen i marts næste år. Seks pladser er tilgængelige, kun verdensmesteren får en direkte billet til legene i den japanske hovedstad.

- Det vigtigste mål er at komme i OL-kvalifikationen. Det er vores første delmål. Men Ole Erevik må have sin holdning. Det bliver han betalt for, sagde Thorir Hergeirsson videre.

Tyndt kun at tale om OL-kvalifikation

Med sejre over Sydkorea og Tyskland i mellemrunden skal Norge spille VM-semifinale på fredag.

- Det norske håndboldforbund (Norges Håndballforbund) har også et overordnet mål om at kæmpe med om medaljer og semifinaler ved alle mesterskaberne. Det bliver særdeles tyndt kun at tale om OL-kvalifikation, kom det fra Ole Erevik.

- Der er ikke noget i vejen for at sige, at Norge spiller med om medaljer. Selvfølgelig gør de det.

De norske håndboldkvinder besejrede Danmark 22-19. Deres kamp mod Sydkorea mandag kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.30.