VM i håndbold 2023

Norsk stjerne har en smule ondt af dansk klubkammerat

Stine Bredal Oftedal har en smule ondt af Anne Mette Hansen, som sammen med Danmark ikke længere kan nå en VM-semifinale.

Få timer efter Danmarks sejr over Holland satte Norge en stopper for de danske VM-semifinaledrømme.

Det skete med en overbevisende sejr over Sydkorea, og sejren sikrede samtidig de norske håndboldkvinder en plads i kvalifikationen til næste års OL.

Glæden var derfor ikke til at overse hos blandt andre Stine Bredal Oftedal, der dog havde lidt dårlig samvittighed over for sin 'favoritdansker', Anne Mette Hansen, som hun spiller sammen med i ungarske Győr.

- Hun er helt fantastisk, så på hendes vegne er jeg lidt ked af, at Danmark ikke længere har mulighed for at komme videre, siger Stine Bredal Oftedal til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Men jeg tror også, at de (danskerne, red.) havde tænkt det samme som mig, at det vigtigste er os selv, og sådan må det være.

Oftedal er VM-topscorer for Norge med 37 mål i syv kampe. Mod Sydkorea scorede hun syv mål.

Det lugter af metal til Norge

Norge er endnu ikke sikker på en plads i VM-semifinalen. Det kræver som minimum et point mod Tyskland i nationernes sidste kamp i mellemrunden. Ved EM sidste år tabte nordmændene med et enkelt mål til tyskerne.

- Vi har meget at revanchere. Det var første kamp mod Tyskland sidste år, som ødelagde hele mesterskabet for os. Jeg har ikke lyst til, at det skal ske igen, siger Stine Bredal Oftedal.

Lugter det lidt af metal til Norge?

- Ja, det gør det. Vi har det hele i egne hænder. Det er meget god følelse. Men vi skal fortsætte med at vinde kampe, svarer hun.

Norge og Tyskland mødes onsdag.