VM håndbold

Nyegaards karakterbog: - Det er sjældent, vi finder en som hende

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen efter VM-kampen mod Holland.

Danmark holder liv i drømmen om en VM-semifinale med sejren over Holland.

Det er næsten for meget at sige Sandra Toft igen, men det er også uundgåeligt. I samråd med et velkomponeret dansk forsvar havde Holland alverdens problemer med at få tingene til at fungere, og danskerne havde desuden godt styr på Estavana Polman, som vel nok spillede sin ringeste landskamp i meget lang tid.

Med Polman under kontrol havde Danmark tillige initiativet i hele kampen, og den skulle nok have været afgjort tidligere, idet Sandra Toft også vandt målmandskampen mod Tess Wester klart.

Det var også dejligt at Anne Mette Hansen tilbage, hvor vi kender hende bedst. Hun spillede med et andet mod end mod Norge, og så var det et godt træk af landstræner Klavs Bruun Jørgensen at sende Mia Rej ind i VM-truppen.

Det eneste man kan bebrejde, er, at det ikke skete på et tidligere tidspunkt i turneringen.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft: 6 - KAMPENS SPILLER

Igen, igen var hun fuldstændig afgørende for, at Danmark klarede sig så godt, og at forsvaret var bygget godt op. Der blev dækket ind i banen, så hun kunne lukke af for de hollandske fløjskud. Det gjorde hun også for de fleste andre typer af hollandske skud. Det er meget sjældent, at vi finder en målmand, der kan blive ved med at stå på et så højt niveau. 20 redninger på 44 skud - og det var på målchancer, hvor hollænderne var uden pres og havde mulighed for at gøre deres bedste.

Althea Reinhardt: UB

Odense-målmanden kom ikke på banen mod Holland.

Trine Østergaard: 4

Hun bestod opgaven med at være den eneste højre fløj, når nu Simone Böhme var blevet skiftet ud af truppen. Det var en god kamp af Østergaard med fire mål på seks forsøg, og der var masser af godt forsvarsarbejde fra hendes side.

Lærke Nolsøe: 5

Nolsøe var scoringssikker. Tre mål på tre forsøg. Og så leverede hun en stor indsats i forsvaret, hvor hun virkelig arbejdede hårdt og fik bakket op til flere hollandske angrebsfejl.

Stine Bodholt: UB

Bodholt spillede for få minutter til en karakter.

Louise Burgaard: 4

Burgaard var igen foretrukket fra start og spillede en fin landskamp. Hun var aggressiv, som er et af hendes varemærker. Der var fuld knald på, og hun får sin karakter for at score to mål på to forsøg og for at være en af Danmarks bedst assisterende spillere. Fire assists blev det til. Det trækker fra, at hun forivrede sig til tre tekniske fejl, men hendes drive ser rigtig godt ud.

Line Haugsted: 5

Line Haugsted er stadigvæk forsvarets centrale figur. Selv om hun fik en enkelt to minutters udvisning i dag, var det en overbevisende præstation. Hun stod klar til at modtage Polman, og det arbejde løste hun ikke til perfektion, men det var godt forsvarsarbejde.

Freja Cohrt: 2

Hun startede inde og spillede indtil begyndelsen af anden halvleg, hvor hun forsvandt med store afbrændere. To mål på fem forsøg. Hun skal have ros for sit forsvarsarbejde, men det bliver kun til et total, for det var nogle meget store afbrændere.

Kathrine Heindahl: 4

Heindahl var tilbage i startopstillingen og var den stregspiller, der fik mest spilletid: 38 minutter. Efter en tilvænningsperiode fungerede hun som en god partner til Haugsted. Til gengæld kneb det med skarpheden i angrebsspillet, hvor hun har mistet sit touch for at gribe boldene og komme af sted. Hun havde også en enkelt stor afbrænder.

Mie Højlund: 3

Der var lidt mere tilfældighed i hendes spil i dag. To mål på fem skud. Hun lavede tre tekniske fejl. Men hun spillede de afgørende minutter og bød ind med vigtige scoringer. Det er et stort skridt frem for Højlund at være med, når det skal afgøres. Hendes accelerationer er stadig af stor værdi for det danske angrebsspil.

Lotte Grigel: 3

Lotte Grigel skabte en god sammenhængskraft i angrebsspillet til at begynde med. Hun forivrede sig et par gange, men bandt ellers tingene godt sammen. Grigel har ikke skuddet til at åbne selv, og ind i mellem blev det noget fnidder fnadder. Men fint nok.

Sarah Iversen: 3

Iversen leverede en fornuftig forsvarspræstation, men kom ikke frem til afslutninger.

Stine Jørgensen: 2

Det var nok den landskamp, hvor Stine Jørgensen fik færrest minutter: 15. Hun var dygtig på straffekast, men resten så ikke så godt ud. Hun kunne ikke få sine skud til at fungere - hendes tre afslutninger sad lige på Tess Wester i det hollandske mål. Og så lavede hun også to tekniske fejl. En skidt landskamp.

Anne Mette Hansen: 5

Hun var tilbage på det niveau, hun oftest har. Hun kom dog lidt skævt ind i kampen med dårligt vurderingsspil i overtal, men mod slutningen af første halvleg og især i kampens afgørende minutter spillede hun stort. Fem mål på seks forsøg og fire assists.

Kristina Jørgensen: 3

Kristina Jørgensen fik lidt over 14 minutter og scorede et enkelt godt mål. Hun fungerede godt i det danske forsvar, i de minutter hun var på banen.

Mia Rej: 4

Det var en fornøjelse at have Mia Rej med. Det var vi flere, der havde ventet på. Tre mål på fem forsøg og hun spillede de afgørende minutter. Det var en meget svær situation, Rej blev kastet ind i, men hendes præstation var fin. Hun tilførte lige nøjagtig dét, holdet havde brug for: Hendes direkte spil, hendes dirigering og mod til at spille på topplan.

Klavs Bruun Jørgensen: 5

Igen var det et veltimet forsvar. Han gav en lille smule mere los i kontrafasen, men uden at det kostede. Og så fandt han den rigtige opstilling med Mia Rej, da kampen skulle afgøres. Det var et rigtig fint trænerarbejde, men jeg igen nødt til at nævne, at landstræneren skal have taget en beslutning om, hvordan det danske overtalsspil skal struktureres. Det var det eneste minus.