VM håndbold

Spillere utilfredse med tæt program – ekspert kalder det 'umenneskeligt'

Den tidligere landsholdstræner Jan Pytlick kalder det 'umenneskeligt for spillerne', at VM bliver spillet på så kort tid.

To kampe på under et døgn. Og syv kampe på ti dage.

Det er lige nu virkeligheden for kvindelandsholdet ved VM i Japan.

Tidligere på ugen var det de norske spillere, der kaldte programmet for ’helt ekstremt’, og nu begynder det tætpakkede kampprogram at ramme de danske spillere.

- Der bliver jo appelleret fra mange spillere rundt omkring om, at turneringsstrukturen skal laves om. Men de lytter jo ikke rigtig til os, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

Netop Haugsted var en af de spillere, der efter kampen mod Holland var rigtig ramt. Her ’tudbrølede hun i omklædningsrummet’, fordi hun efter eget udsagn ikke fungerer uden søvn.

Det internationale håndboldforbund, IHF, har dog lyttet til spillerne og vil ved kommende mesterskaber indføre flere hviledage.

- Det er under al kritik

Og hos TV 2 SPORTs håndboldeksperter under denne slutrunde, Lærke Møller og Jan Pytlick, forstår man godt irritationen.

- Det er fuldstændig urimeligt. Man burde afvikle sådan et mesterskab over flere dage, for det er jo umenneskeligt for spillerne. Chancen for skader er meget større, når man er træt, og når man ikke får sovet, er man jo fuldstændig bombet, siger Pytlick.

Den tidligere landsholdsspiller Lærke Møller er også helt enig med Pytlick.

- Man skal være klar til at spille på det allerhøjeste niveau, og så hører man om spillere, der får tre og fire timers søvn. Og så skal de præstere to dage i streg. Jeg synes, det er under al kritik, siger hun.

Sarah Iversen er i højere grad mentalt ramt end fysisk.

’Kuller i hovedet’

En af de spillere, der dog rent fysisk ikke er mærket endnu, er stregspilleren Sarah Iversen.

- Kroppen har det faktisk rigtig godt, fordi vi er tre stregspillere. Så der er god aflastning.

For hende har det tætpakkede kampprogram dog ramt på en anden måde. Og det er mentalt.

- Hovedet er derimod en smule træt. Det er mest oppe i hovedet, at man er ved at være lidt kuller. Jeg tror, jeg fik et sted mellem tre og fire timers søvn i nat. Så jeg er vel mellem 15 og 16 timer i søvnunderskud i løbet af slutrunden.

Spillerne kan dog se frem til en tiltrængt pause nu. Tirsdag er der nemlig hviledag, inden det gælder den altafgørende kamp mod Serbien onsdag.

Her spiller de to nationer en direkte duel om at holde liv i OL-drømmen, og du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 10.