VM håndbold

Tyskland taber drama - nu skal Danmark ud i skæbnekamp for OL-chance

Hvis Danmark taber formiddagens VM-kamp mod Holland, er drømmen om OL i 2020 væk.

Se Danmark-Holland kl. 10 på TV 2

Danmark er under et mere end almindeligt stort pres, når de klokken 10 går på banen til kampen mod Holland i VM's mellemrundegruppe 1.

Et nederlag vil nemlig betyde, at Danmark ikke bliver en del af OL-kvalifikationen til foråret.

Det står klart, efter at Serbien mandag morgen vandt et stort drama med 29-28 over Tyskland. Sejrsscoringen blev sat ind på straffekast med få sekunder tilbage.

Stilling

  1. Tyskland 5 (4 kampe)
  2. Holland 4 (3 kampe)
  3. Norge 4 (3 kampe)
  4. Serbien 4 (4 kampe)
  5. Sydkorea 2 (3 kampe)
  6. Danmark 1 (3 kampe)

Dagens kampe: Danmark-Holland (10.00 på TV 2), Sydkorea-Norge (12.30 på TV 2 SPORT)

Et nederlag til Holland vil derfor betyde, at Danmark ikke kan blive bedre end nummer fem i gruppe 1. Det udelukker en plads i topsyv, som får plads i OL-kvalifikationen.

Sydkorea og Japan har allerede kvalificeret sig til OL, og det betyder, at de kan skubbe OL-kvalifikationspladserne videre til 8.- og/eller 9.-pladsen, skulle de slutte i topsyv.

Men Sydkorea er med i Danmarks gruppe, og ender de i topsyv, bliver Danmark sidst i gruppen - og dermed på 11.- eller 12.-pladsen til VM.

De sidst to billetter til OL-kvalifikationen bliver tildelt Europa ud fra rangeringen ved EM i 2018, men heller ikke disse kan tilfalde Danmark.

Nationer som Rumænien, Sverige og Ungarn blev nemlig bedre placeret end Danmark ved EM. Ungarn gik ikke videre fra det indledende gruppespil ved VM og får derfor uanset hvad en plads i OL-kvalifikationen før Danmark. Rumænien og Sverige er i samme gruppe, men begge nationer kan ikke nå en plads i topsyv ved VM. Altså vil den anden billet gå til én af dem.

Kan stadig nå semifinalen

Danmark skal derfor som minimum bruge uafgjort mod Holland, hvilket vil sikre en direkte duel mod Serbien om fjerdepladsen i gruppe 1 - medmindre Sydkorea sensationelt får tre point i deres sidste to kampe mod Norge og Holland.

Og så er der stadig en noget usandsynlig mulighed for, at Danmark når semifinalen ved VM. Det kræver, at flere resultater flasker sig. Læs mere her.