VM håndbold

Bekymringer afholdt Klavs Bruun fra at skifte debutant ind tidligere

Inden VM lød det fra landstræneren, at Mia Rej ville forblive reserve, medmindre en markspiller blev skadet. Rej erstattede en ikke-skadet spiller.

I de fem gruppekampe og mellemrundekampen mod Norge måtte Mia Rej tage plads på tribunen, men i Danmarks tremålssejr over Holland mandag fik hun lov til at være med.

København Håndbold-profilen kvitterede for landstræner Klavs Bruun Jørgensens tillid ved at score tre mål i de 15 minutter og 19 sekunder, hun var på banen.

På kvindelandsholdets presseseance tirsdag fortalte Klavs Bruun Jørgensen, at han faktisk havde gået med tanken om at skifte Rej ind i den danske VM-trup på et tidligere tidspunkt i turneringen.

- Ja, det vil være fjollet ikke at have tænkt det, lød det fra Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Men jeg havde - og det var grunden til, at hun ikke kom ind tidligere - mine bekymringer, da hun ikke har spillet særlig meget sammen med det her hold.

- Da jeg udtog hende, gav hun også selv udtryk for, at den sikkerhed hun har i spillet i København og tilliden fra hendes holdkammerater, ikke bare var noget, hun kunne tage med ind på landsholdet. Men det synes jeg faktisk, at hun på sin vis fik gjort mod Holland rigtig fornemt.

Landstrænerens holdningsskift

Mellemrundekampen mod Estavana Polman og co. var samtidig Mia Rejs debut ved et A-mesterskab. Derudover var indskiftningen af hende i truppen et bevis på, at Klavs Bruun Jørgensen havde ændret holdning.

På den anden side af det her mesterskab skal Rej køres ind

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

Da han udtog Rej til VM i Japan, gjorde han det klart, at hun som udgangspunkt ville forblive reserve, medmindre der kom en skade til en af de 14 førstnævnte markspillere.

- Så står vi i en situation, hvor vi får en skade, synes jeg, vi har den bedst mulige afløser med, sagde landstræneren 7. november.

- Jeg synes, Mia Rej spiller rigtig, rigtig flot, og det er også derfor, at hun er med som nummer 17, lød det fra ham en uge senere.

Skuffet over udskiftning

Men udskiftede Simone Böhme var ikke skadet og derfor skuffet over at blive vraget, selv om det var af taktiske årsager.

- Jeg synes, jeg har en masse at bidrage med; en masse attitude, og så er jeg jo bare en god håndboldspiller, og jeg synes, jeg hører til her på landsholdet. Det er jeg ked af, jeg ikke har fået lov til at vise, sagde hun til TV 2 SPORT mandag.

Simone Böhme er blevet skiftet ud af Danmarks VM-trup. Ind er kommet Mia Rej. Video: Bo Bentsen

Böhme fik 60 minutter og 26 sekunder fordelt på Danmarks første seks VM-kampe. I tre af dem var hun ikke på banen.

Rej er en del af landsholdets fremtid

Mia Rej er kommet stærkt tilbage efter den korsbåndsskade, hun pådrog sig i en Golden League-kamp mod Polen i september 2018. Hun er lige nu topscorer i den danske håndboldliga og på sigt også en fast del af landsholdet.

- Inden turneringen talte jeg med Mia Rej om, at det her skulle være en investering, fordi på den anden side af det her mesterskab skal hun køres ind, sagde Klavs Bruun Jørgensen efter sejren over Holland.

Danmark spiller sin sidste mellemrundekamp onsdag. Kampen mod Serbien er en direkte duel om at holde OL-drømmen i live. Se med på TV 2 eller TV 2 PLAY fra klokken 10.00.

Sådan sender TV 2 fra VM i kvindehåndbold.