VM håndbold

Dansk VM-træner efterladt med kaos-følelse: - Frygteligt at være en del af

Ulrik Kirkely, der er landstræner for Japan, er hverken tilfreds med dommerparrets eller IHF’s håndtering af kampen mod Spanien.

Se VM-håndbold på TV 2 PLAY.

- Den går ikke - som i slet ikke.

Ordene kom fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard under kampen mellem Japan og Spanien tirsdag middag.

Med et kvarter tilbage løb japanske Mayuko Ishitate afsted i en kontra, men stormede direkte ind i Mireya González. Der blev dog ikke dømt angrebsfejl. Spilleren fortsatte, afleverede bolden til en medspiller, der scorede på muligheden. Imens stod de spanske spillere og trænerbænk måbende og så til.

Efterfølgende var den spanske landstræner Carlos Viver Arza yderst utilfreds, og han fik to minutters udvisning for brok.

Dette var et billede på den hektiske kamp, hvor det tyske dommerpar virkede usikre. Og dette lagde Japans landstræner Ulrik Kirkely også mærke til.

- Jeg synes egentlig, at det var en rigtig fin håndboldkamp. Det er to hold, der gerne vil spille håndbold. Der blev gået til stålet, som der skal gøres. Jeg har ikke noget dårligt at sige om håndboldkampen som sådan, siger Ulrik Kirkely.

- Men den efterlader mig med en fornemmelse af, at der er alt for meget kaos omkring kendelserne - og det er ikke kun mod Japan. Det er ikke ro på noget tidspunkt. De (dommerparret, red.) var jo rystende nervøse, og det var de fra første minut. Det er ikke godt. Der kommer til at ske noget med kvindehåndbolden, når sådan noget sker. Jeg synes, at vi kræver mere respekt.

Alle virker som om, at de flyver rundt, og det lige før, at det snart er os, der skal få IHF til at slappe af

Ulrik Kirkely

'IHF-systemet er rigidt'

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kommenterede kampen, og han fortæller, at han flere gange tænkte, at den pågældende kendelse ikke kunne passe.

- Det blev en usikker præstation fra den tyske dommerduo, siger Nyegaard og fortsætter:

- Men noget af det generelle er, at der er et IHF-system, som er meget rigidt. I dag gik det ud over den spanske bænk. Det bliver så meget regelbehæftet, at trænere, ledere og spillere ikke kan fungere i det.

Episoden med den spanske bænk, som Bent Nyegaard omtaler, er den samme, der bliver beskrevet i indledningen, hvor Carlos Viver Arza fik en udvisning.

'Kommenteret på alt'

Den spanske landstræner blev tildelt en udvisning af IHF-observatøren, der også holdt et vågent øje med Ulrik Kirkely i løbet af kampe.

- Der bliver kommenteret på alt. Det er helt frygteligt at være en del af. Det er meget vigtigt for mig at sige, at det ikke er, fordi vi har tabt. Det er bare en totalfornemmelse af, hvad vi lige har været igennem, siger Ulrik Kirkely, der heller ikke kunne se, at der var udvisning til den spanske bænk.

- Alle virker som om, at de flyver rundt, og det lige før, at det snart er os, der skal få IHF til at slappe af. Det er jo helt sort. Lad nu bare spillet forløbe og lad os have noget energi i tingene.

Spanien nærmer sig en semifinale ved VM efter et dramatisk og målrigt opgør mod Japan. Spanierne trak fra mod kampens afslutning og vandt 33-31 over værterne. Video: Louise Lind

Bent Nyegaard mener, at det ”ødelægger og er forstyrrende for spillet”, at IHF og observatøren skal interagere med kampen. Spillet mister sin fart.

- Jeg har endnu ikke set en træner, der har trådt udover nogen streger. Jeg har ikke set nogen være ekstraordinært eksalteret. Alligevel er det i hver evig eneste kamp, hvor der er henstillinger til bænken. Det må og skal stoppe på et tidspunkt, for det ødelægger spillet, siger eksperten.

Japan møder Rumænien onsdag og skal spille om at blive nummer fem eller seks i gruppen.