VM håndbold

Danskernes OL-drøm lever - for flere spillere kan det være sidste chance

Når Danmark og Serbien løber ind i hallen til deres sidste mellemrundekamp ved VM, bliver det en direkte duel om at holde liv i OL-drømmen.

Danmark skal vinde eller vinke.

Vinke farvel til OL, hvis Serbien vinder over Danmark onsdag. Der er nemlig kun plads til et af de to hold i gruppens top-fire, så der er alt på spil, når dommerparret fløjter kampen i gang.

Og de danske spillere lægger ikke skjul på, hvor meget OL betyder. Sandra Toft har ikke været med til OL for Danmark endnu, så hvis OL glipper, vil hun have misset tre olympiske lege i træk.

- Vi spiller, og vi lever i den eventuelle OL-kval, og det er den helt store gulerod lige nu. Det betyder alt. Der er ikke noget alternativ. Jeg skal til OL, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Danmark nåede OL-kvalifikationen i 2016, men nederlag til Rumænien og Montenegro ødelagde drømmen om legene. I 2012 blev Toft ikke udtaget, selvom hun var med landsholdet til VM i 2011 og EM i 2012.

Flere spillere over 32 år i 2024

Samtidig er flere spillere ved at nå en smule op i alderen.

- En OL-plads vil betyde alt. Også for mig, men især for et hold, hvor vi har spillere, der begynder at være så gamle, at de måske ikke når at få chancen igen. Det betyder rigtig, rigtig meget, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Det er selvfølgelig svært at spå om spillernes 'udløbsdato', men faktum er, at otte spillere fra den nuværende VM-trup vil være 32 år eller mere, når OL spilles i 2024. Blandt dem Sarah Iversen.

- Vi er en flok, der er ved at være deroppe af aldersmæssigt, men hvis man er god nok, er der jo ingen, der siger, man ikke kan blive udtaget næste gang. Men vi er en generation, der gerne vil have det med nu her, siger hun til TV 2 SPORT.

De andre 'aldrende' spillere er Sandra Toft, Simone Böhme, Lotte Grigel, Stine Bodholt, Mia Rej, Trine Østergaard og Stine Jørgensen.

Det siger spillerne om OL

Faktisk er det kun én spiller i den danske trup, der har været med til OL. Louise Burgaard var med ved legene i London i 2012, hvor Danmark blev sendt ud efter et skuffende gruppespil.

Herunder kan du læse, hvad de danske spillere siger om betydningen af at nå et OL.

Sarah Iversen: - Det vil betyde alt i forhold til målene rent karrieremæssigt.

Sandra Toft: - Jeg har ikke været til det endnu, og det er tredje chance. Alle snakker altid om, hvor fedt det er til OL, så jeg vil gerne over og se, om det passer.

Kathrine Heindahl: - Jeg tror, vi alle havde i baghovedet, at vi som minimum ville være syver for at sikre den her OL-kval, da vi rejste til VM. Det er en kæmpe drøm for os alle. Vi har været samlet i mange år med nærmest det samme hold, så her skulle gerne være kronen på værket.

Lotte Grigel: - Det fylder helt vildt meget, og vi vil så gerne have den plads og få den oplevelse som hold.

De danske håndboldkvinder vandt med 27-24 over Holland i mellemrunden ved VM og holder liv i muligheden for VM-semifinale. Video: Malthe Henriksen

Bliver ikke uden kamp til stregen

Det kan godt være, der er meget på spil for Danmark. Men det er der også for Serbien.

Serberne lignede ellers et hold, der var ude af OL-ligningen, men med sejre over Tyskland og Sydkorea i mellemrunden har de nu ét point mere end Danmark.

Og OL betyder også meget for de serbiske spillere. Serbiens håndboldlandshold har nemlig aldrig deltaget ved et OL på kvindesiden.

- Vi er i spil til OL, og jeg har aldrig haft så meget som chancen for at komme med. Så jeg er virkelig glad. Jeg kan slet ikke sætte ord på det, siger den serbiske stregspiller Dragana Cvijić til TV 2 SPORT.

Serbien kan leve nøjes med uafgjort, mens Danmark er tvunget til sejr.

Du kan se kampen mellem de to OL-kæmpende nationer onsdag klokken 10 på TV 2 og TV 2 PLAY.