VM håndbold

Klubskifte har tvunget Toft til at blive mere direkte i sine beskeder

Sandra Toft er blevet mere aggressiv på skud fra fløjene, og så har hun med sit skifte til fransk håndbold lært at kommunikere tydeligere.

79 redninger på 192 skud.

Det giver en redningsprocent på 41 og gør før mellemrundekampene tirsdag Sandra Toft til VM's tredjebedste målmand målt på redningsprocenter.

Tofts høje redningsprocent er ifølge hende selv et resultat af sommerens skifte fra Team Esbjerg til Brest i Frankrig og større ansvar på landsholdet.

- Jeg har ændret mit spil til at være lidt mere aggressiv på fløjskuddene, og så har jeg skullet kommunikere rigtig meget med et fransk forsvar. Det har måske gjort min måde at give beskeder på lidt mere klar. Der er ikke tid til så mange dessiner dernede, for ellers forstår de mig ikke, forklarer Toft til TV 2 SPORT.

- Jeg har taget lidt større ansvar (på landsholdet) og siger lidt mere til vores møder. Det vil Klavs (Bruun Jørgensen) gerne have, og det har hjulpet mig rigtig meget i forhold til taktikken i forsvaret.

En vigtig stemme i forsvarstaktikken

Hvad er det, du siger mere klart nu?

- Hvor jeg gerne vil have, modstanderne skal skyde fra, og hvis skuddene falder, forventer jeg, at forsvaret står sådan og sådan i forhold til skuddene, svarer hun.

Særligt mod Frankrig og Holland stod Danmarks førstemålmand blændende og med redningsprocenter på over 40. I sejren over Holland mandag havde Sandra Toft 20 redninger på 44 skud, og mange af redningerne var netop på skud fra de hollandske fløjspillere.

Tofts større indflydelse på den danske forsvarstaktik er også blevet bemærket af TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard. I sin karakterbog efter kampen mod hollænderne skrev han følgende i sin bedømmelse af Sandra Toft:

- Igen, igen var hun fuldstændig afgørende for, at Danmark klarede sig så godt, og at forsvaret var bygget godt op. Der blev dækket ind i banen, så hun kunne lukke af for de hollandske fløjskud. Det gjorde hun også for de fleste andre typer af hollandske skud.

Vil til OL

Sandra Toft er opsat på at føre sit gode spil med videre til mellemrundekampen mod Serbien onsdag. For hun vil med i OL-kvalifikationen, så hun og Danmark har en chance for at komme med til OL i Tokyo næste år.

- Taber vi, får vi ikke en plads i OL-kvalifikationen. Og så kommer jeg overhovedet ikke til at rejse glad hjem, siger hun.

Danmark møder Serbien klokken 10.00. Se kampen på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Her kan du læse, hvordan TV 2 sender fra VM i kvindehåndbold.