VM håndbold

Norsk træner har ændret attitude: - Jeg er som en islandsk vulkan

Den norske landstræner Thorir Heigeirsson roses for ikke at lade sit temperament løbe af med sig, selvom Norge har været yderst pressede.

Se VM-håndbold på TV 2 PLAY.

Efter fem minutter inde i kampen mod Danmark trykkede den norske landstræner hårdt på timeout-knappen.

Men da Thorir Heigeirsson mødte sine spillere i en rundkreds på banen, var det en rolig islænding, der forklarede sine spilere, hvad der skulle være bedre, og hvordan de kunne vende 0-5-stillingen. Norge kom tilbage og endte med at vinde kampen.

Dette er et billede på den rolige tilgang, Thorir Heigeirsson har haft til trænerjobbet ved denne slutrunde. Han har besluttet sig for ikke at komme op i det røde felt. Det hjælper nemlig ikke noget.

- Vi har mange med, som har lidt eller ingen mesterskabserfaring. Og de, der har erfaring, trænger også til støtte til at gå forrest og vise vejen. Så det er vigtigt at balancere det med iver og temperament, siger Thorir Heigeirsson til NRK.

- Vi tager en timeout, når vi trænger til det. Spillerne er lidt oppe at køre, og det kan være dejligt med lidt hvile.

Når det ikke har kørt for Norge, har Thorir Heigeirsson ikke udstrålet, at han har været frustreret. Han forklarer dog, at han har haft det anderledes indeni.

- Det koger inde i mig. Jeg er lidt ligesom vulkanerne på Island. De ligger og ulmer – og pludselig eksploderer de en dag. Men det er vigtigt at holde roen indtil det, siger træneren.

Hvis han begynder at stresse, bliver vi også mere og mere stressede

Camilla Herrem

'En hårfin grænse'

De norske spillere er glade for deres træners tilgang til jobbet ved denne turnering.

VM-debutanten Ingvild Bakkerud fortæller, at det er vigtigt at have en træner, der har begge sider i sig.

- Måske skal han flippe ud nogle gange, måske ikke. Det er en hårfin grænse, og jeg synes, at Thorir løser det meget godt. Vi responderer godt på det, han siger, og arbejder virkelig godt som hold, siger Bakkerud.

Camilla Herrem er enig med Bakkerud. Når Heigeirsson er rolig, er spillerne det også.

- Det er vigtigt, at han holder sig ro, for hvis han begynder at stresse, bliver vi også mere og mere stressede. Når du ser, at han slapper af, er vi også mere trygge, siger fløjspilleren.

Norge møder Tyskland onsdag i en kamp om gå videre til VM-semifinalen.