VM håndbold

Svenske profiler håber på russisk hjælp i skæbnekampe

For at Sverige kan komme i en VM-semifinale, er det nødvendigt, at Rusland besejrer Spanien. Derudover skal svenskerne også indhente seks mål.

I sportens verden er det aldrig sjovt, når man er afhængig af andre. Her er det sjovest, når man selv kan afgøre tingene.

Men den skæbne lider Sverige under lige nu. De har nemlig brug for russernes hjælp for at nå en VM-semifinale.

Sverige har brug for, at Rusland besejrer Spanien, og samtidigt skal svenskerne indhente seks mål på spanierne.

- Det er da altid lidt irriterende, at man er afhængig af et andet hold. Men Rusland er Rusland, og jeg håber på dem og håber, at vi slår Montenegro, siger svenske Nathalie Hagman til TV 2 SPORT.

Og Sverige skal måske se langt efter den russiske hjælp.

Allerede i semifinalen

Rusland er nemlig allerede videre fra mellemrunden, og derfor er der en risiko for, at de sparer de store stjerner mod Spanien.

- Vi er lidt uheldige med, at Rusland allerede er videre til semifinalen. Men nu håber jeg bare på, at de vil kæmpe for det mod Spanien, siger Linn Blohm og fortsætter:

- Så det er selvfølgelig frustrerende, at det ikke er i vores egne hænder. Vi ville have gjort det bedre mod Spanien, så selvfølgelig er det frustrerende.

Skal man vende situationen om, så har russerne måske en god grund til at gå efter sejren. Rusland vil formentlig gerne undgå at møde Norge i en semifinale.

Og Norge vil med en sejr over Tyskland onsdag ende på førstepladsen i mellemrundens gruppe A. Og hvis Rusland vinder over Spanien i mellemrundes gruppe B, så bliver russerne nummer et, og derfor bliver Norge og Rusland ikke parret i en semifinale.

I semifinalerne møder nummer et fra den ene pulje nemlig nummer to fra den anden pulje.

Kampen mellem Spanien og Rusland starter onsdag klokken 7, mens kampen mellem Sverige og Montenegro starter klokken 12.30, og du kan se kampene på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.