VM håndbold

Verdens bedste er yderst tvivlsom til Sveriges skæbnekamp ved VM

De svenske drømme om en plads i VM-semifinalen har måske fået et nøk op, da verdensstjernen Christina Neagu måske ikke spiller.

Se VM i håndbold på TV 2 PLAY.

En sejr er nødvendig for Sverige, hvis de stadig skal have muligheden for at spille sig i en VM-semifinale.

Håbet om det ser nu ud til at blive lidt større, da Rumænien, som Sverige møder tirsdag, med stor sandsynlighed kommer til at mangle sin helt store stjerne.

Christina Neagu, der som den eneste er blevet kåret til verdens bedste spiller fire gange – i 2010, 2015, 2016 og 2018, har nemlig problemer med sit knæ. Derfor er der chance for, at hun bliver sparet.

- Det er 20 procents chance for, at hun spiller, siger svenske Thomas Ryde, der er Rumæniens landstræner, til Aftonbladet.

- Mod Rusland havde vi en snak om, hvor meget hun skulle spille. Hun har problemer med knæet, og hun kan ikke komme hjem til CSM Bucuresti og have store smerter. Jeg har et ansvar over for hendes arbejdsgiver.

Et andet hold uden hende

Bekymringer for Neagu kommer efter EM i Frankrig sidste år, hvor hun måtte forlade turnering, da hun havde beskadiget sit ene korsbånd.

Vi er ikke godt stillet uden hende, da hun er så forbandet god

Thomas Ryde om Christina Neagu

Siden da har hun kæmpet for at komme tilbage og har storspillet ved VM, hvor hun er Rumæniens topscorer med 45 mål.

Men den store stjerner kommer med stor sandsynlighed til at se kampen fra bænken, og det ærgrer Thomas Ryde.

- Rumænien er et andet hold uden hende. Vi er ikke godt stillet uden hende, da hun er så forbandet god, siger han.

I den svenske lejr er der selvsagt også kæmpe respekt for Neagu.

- Jeg synes, hun har alt. Hun har en utrolig arm, både når det gælder skud, overblik og hurtige afleveringer. Hendes taktiske formåen i angrebet er nok stærkere end mange træneres, siger Sveriges landstræner Henrik Signell til Handbollskanalen.

Rumænien er ude af kampen om en VM-semifinale ved denne turnering, men er stadig i spil til en plads i OL-kvalifikationen.

Sverige og Rumænien mødes klokken 12.30 tirsdag.