VM håndbold

VM-mødre griner af Trefilovs baby-kritik mod svensk stjerne

Det er op til spillerne selv at beslutte, om deres børn skal med dem til VM, mener flere spillere.

Flere VM-spillere er mødre, og det er forskelligt, om børnene er med til slutrunden i Japan.

Én af de spillere, der har sit barn med, er den svenske stjernespiller Isabelle Gulldén. Hun blev mor i juli, men er blevet klar nok til at spille VM for Sverige.

Sønnen Lias på fem måneder er med sin mor og barnets far i Japan. Noget, som den russiske trænerlegende Evgeny Trefilov aldrig tillod sine landsholdsspillere.

- Børn skal være hjemme op til en vis alder. Ændring af klima, miljø og mad er meget skadeligt for et lille barn, lød det ifølge Aftonbladet fra Trefilov til TV6/Viaplay.

Intet VM uden sønnen

Isabelle Gulldén udtalte efterfølgende, at han må mene, hvad han vil. Hun understregede over for Aftonbladet, at hun ikke havde været til VM, hvis han ikke var med.

- Havde jeg ladet Lias blive hjemme og ikke set ham i en måned, havde nogen sikkert også haft holdninger til det, sagde hun.

Gulldéns holdkammerat Linn Blohm har også sit barn med til Japan. Det gælder også den hollandske stjerne Estavana Polman.

Tre af de norske VM-spillere er også mødre. Heidi Løke og Camilla Herrems børn er blevet hjemme i Norge, mens Stine Skogrand havde sit barn med i den første halvdel af turneringen.

Morens eget valg

Trods deres forskellige valg står sammen om at grine ad Trefilovs kommentar.

- Jeg fatter ikke, hvorfor han skal blande sig i det. Han ved ikke, hvad han snakker om. Jeg mener, det er op til hver enkelt at træffe det valg for sig selv og bardet, siger Heidi Løke til VG.

- Det er mærkeligt, at han skal mene noget om det. Men ham om det. Det er vores eget valg, om vi har lyst til at tage dem med, og det går rigtig fint, siger Skogrand.

Og så griner Camilla Herrem og konstaterer, at en person, der aldrig har født, kan mene noget om det.

Evgeny Trefilov var kendt for at have en hård og meget direkte stil over for landsholdsspillerne i Rusland, mens han uden for banen mest af alt mindede om en hyggelig morfar.

Siden 1993 har han ad flere omgange været landstræner, indtil han meddelte sin afsked i august. Tidligere på året blev han opereret for en hjertefejl.

I stedet blev 64-årige Trefilov vicepræsident i det russiske håndboldforbund.