VM håndbold

VM-vært skabte lugtproblemer – ville voldsom kritik til livs

VM-arrangørerne er opmærksomme på, at der i et forsøg på at varme arenaen op er opstået et nyt problem. Ekspert er ikke imponeret over forsøget.

Det er ikke længere koldt i Japans største VM-arena, Park Dome. Til gengæld lugter der af diesel.

Allerede da man nærmede sig arenaen, kunne man fornemme, at lugten udenfor ændrede sig. I momentet, man trådte ind indenfor, blev man mødt af en mur af diesellugt. Orienterede man sig mod arenaens loft, kunne man se en grålig dis af damp.

Lugten skyldes, at VM-arrangørerne har prøvet at komme den heftigt kritiserede kulde til livs ved at installere en masse varmekanoner i den store arena.

Anita Veit, mediedirektør i Lagardère Sports, som er ansvarlig for blandt andet tv-produktionen under VM, fortæller til TV 2 SPORT, at de er opmærksomme på problemet.

- I går (mandag, red.) satte vi varmekanoner op og fyldte dem med diesel, skruede dem helt op, lukkede døre og vinduer og gik hjem. Da vi ankom i dag, lugtede det, siger hun.

Ruslands træner forlangte at få varmekanoner slukket

De første, der havde æren af at spille i de uvante forhold, var Rusland og Montenegro. Nede på trænerbænken blev lugten for meget for Ruslands træner, Ambros Martin.

- I begyndelsen af kampen bad vi om at få det slukket. Vi foretrækker kulden fremfor den lugt.

- Af og til er løsningerne værre end problemet, siger Ambros Martin.

På banen skulle spillerne forsøge at holde fokus i den vigtige mellemrundekamp, som Rusland endte med at vinde 34-28. Montenegros fløjstjerne, Jovanka Radicevic, fortæller, at lugten krævede tilvænning.

- Vi kunne godt lugte det. Vi troede, det var lugten af sejr. Det gjorde det rigtig svært i begyndelsen, men kort tid efter vænnede vi os til det, siger Jovanka Radicevic.

Ekspert foretrækker kulden

TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, har tidligere i turneringen kaldt kuldeproblemerne for en skændsel. Natten til tirsdag forsøgte VM-arrangørerne så endelig at løse det.

- Jeg er først og fremmest positiv over, at VM-arrangørerne har erkendt, at der er et problem, og at de forsøger at løse det. Men jeg er overrasket over resultatet, for det er ikke i orden. Jeg er overrasket over, at de ellers så ordentlige japanske arrangører ikke evner at løse kuldeproblemet bedre, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Jeg ville foretrække kulden fremfor lugten.

VM-arrangørerne forsøger at løse problemet med at åbne alle døre i hallen, mens de fortsætter med at bruge varmekanoner for at holde kulden ude.