VM håndbold

VM-vært skabte lugtproblemer – ville voldsom kritik til livs

Disse varmekanoner er årsag til, at hele Park Dome lugter af diesel. Jacob Nordestgaard Lage / TV 2 SPORT

VM-arrangørerne er opmærksomme på, at der i et forsøg på at varme arenaen op er opstået et nyt problem. Ekspert er ikke imponeret over forsøget.

Det er ikke længere koldt i Japans største VM-arena, Park Dome. Til gengæld lugter der af diesel.

Allerede da man nærmede sig arenaen, kunne man fornemme, at lugten udenfor ændrede sig. I momentet, man trådte ind indenfor, blev man mødt af en mur af diesellugt. Orienterede man sig mod arenaens loft, kunne man se en grålig dis af damp.

Lugten skyldes, at VM-arrangørerne har prøvet at komme den heftigt kritiserede kulde til livs ved at installere en masse varmekanoner i den store arena.

Anita Veit, mediedirektør i Lagardère Sports, som er ansvarlig for blandt andet tv-produktionen under VM, fortæller til TV 2 SPORT, at de er opmærksomme på problemet.

- I går (mandag, red.) satte vi varmekanoner op og fyldte dem med diesel, skruede dem helt op, lukkede døre og vinduer og gik hjem. Da vi ankom i dag, lugtede det, siger hun.

Disse varmekanoner har varmet arenaen op natten over. Nu lugter den af diesel.

Ruslands træner forlangte at få varmekanoner slukket

De første, der havde æren af at spille i de uvante forhold, var Rusland og Montenegro. Nede på trænerbænken blev lugten for meget for Ruslands træner, Ambros Martin.

- I begyndelsen af kampen bad vi om at få det slukket. Vi foretrækker kulden fremfor den lugt.

- Af og til er løsningerne værre end problemet, siger Ambros Martin.

På banen skulle spillerne forsøge at holde fokus i den vigtige mellemrundekamp, som Rusland endte med at vinde 34-28. Montenegros fløjstjerne, Jovanka Radicevic, fortæller, at lugten krævede tilvænning.

- Vi kunne godt lugte det. Vi troede, det var lugten af sejr. Det gjorde det rigtig svært i begyndelsen, men kort tid efter vænnede vi os til det, siger Jovanka Radicevic.

Nye forsyninger bliver kørt ind i arenaen.

Ekspert foretrækker kulden

TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, har tidligere i turneringen kaldt kuldeproblemerne for en skændsel. Natten til tirsdag forsøgte VM-arrangørerne så endelig at løse det.

- Jeg er først og fremmest positiv over, at VM-arrangørerne har erkendt, at der er et problem, og at de forsøger at løse det. Men jeg er overrasket over resultatet, for det er ikke i orden. Jeg er overrasket over, at de ellers så ordentlige japanske arrangører ikke evner at løse kuldeproblemet bedre, siger Bent Nyegaard og tilføjer:

- Jeg ville foretrække kulden fremfor lugten.

VM-arrangørerne forsøger at løse problemet med at åbne alle døre i hallen, mens de fortsætter med at bruge varmekanoner for at holde kulden ude.