VM håndbold

Eksperter kritiserer landstræner for udskiftning i pausen: - Jeg synes, det er mærkeligt

Lærke Møller kalder beslutningen om at udelade Mie Højlund i anden halvleg for 'mærkelig'. Landstræneren fortryder det også selv efterfølgende.

Hun lavede tre mål og to assists i kampens første 30 minutter. Og derefter så vi hende ikke igen.

Mie Højlund har været blandt Danmarks farligste bagspillere ved denne slutrunde, men da det hele spidsede til mod Serbien, blev hun fravalgt.

Og det forstår TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller ikke meget af.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at hun ikke kommer ind i anden halvleg. Hun var Danmarks klart bedste spiller offensivt i første halvleg. Hun fik udfordret højrebacken supergodt.

En holdning som Lærke Møller ikke står alene med. Den tidligere landstræner Jan Pytlick, der er ekspert for TV 2 SPORT under VM, er enig.

- Rent strategisk gør de det forkert. Jeg synes, når man kigger på angrebsspillet - selvom vi laver mål - så forstår jeg simpelthen ikke, at Mie Højlund sidder ude i hele anden halvleg. Hun var jo bedste spiller i første halvleg. Jeg kan simpelthen ikke forstå det.

At Mie Højlund ikke kommer ind, er også en af de ting, jeg kan ærgre mig over

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

Pytlick træner til daglig Mie Højlund i Odense Håndbold.

'Ville gerne have budt ind'

Hovedpersonen selv er også en smule skuffet. Det gav hun udtryk for, da TV 2 SPORT fangede hende efter kampen.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have spillet i anden halvleg, og jeg ville gerne have budt ind, men jeg synes, at pigerne langt hen ad vejen gør det godt.

- Jeg er bare så skuffet lige nu, at jeg slet ikke kan rumme det, siger Mie Højlund.

Mie Højlund scorede 20 mål på 37 forsøg ved VM. Det giver hende en scoringsprocent på 57. Derudover præsterede hun 16 assists.

Mie Højlund sørgede for, at Danmark kom godt fra start i kampen mod Serbien. Video: Malthe Henriksen

Landstræneren fortryder beslutningen

Manden, der tog beslutningen om at udelade Højlund, fortryder det faktisk også selv.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensens overvejelse var, at Anne Mette Hansen havde mere fysik at byde ind med i forsvaret.

- Mie Højlund skulle nok også have spillet i anden halvleg. Man kan sige, at vi havde lange udskiftninger, og jeg synes jo egentlig, at Anne Mette overvejende får godt fat i det nede i forsvaret.

- Men at Mie Højlund ikke kommer ind, er også en af de ting, jeg kan ærgre mig over, for hun er meget direkte i sit spil, lyder det fra Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark og Serbien spillede 26-26, hvilket betyder, at det danske kvindelandshold ikke længere er i spil til OL i Tokyo i 2020.