VM håndbold

Holland jublede vildt på hotellet, da konkurrent sendte dem i semifinalen

De hollandske spillere brød ud i jubel, da sikrede sig en plads i semifinalen fem timer efter deres egen kamp mod Sydkorea.

Flere ting skulle flaske sig for hollænderne, hvis de skulle nå en VM-semifinale.

Holland skulle selv besejre Sydkorea, samtidig med at Tyskland og Norge ikke måtte spille uafgjort.

Holland startede onsdagen ud med at slå Sydkorea 40-33. Men i og med at Danmark spillede uafgjort med Serbien, måtte de orangeklædte vente til kampen mellem Norge og Tyskland for at få afgjort skæbnen.

- Jeg tror ikke, der var nogen af os, der turde at se med i den afgørende fase af kampen. Hvilken afslutning! Det var neglebidende, siger Lois Abbingh til NOS, efter de hollandske kvinder havde fulgt med i Norges kamp.

Kampen gik, som Holland ønskede det, da tyskerne blev besejret 32-29 af Norge. Dermed er Estavana Polman og kompagni i VM-semifinalen på trods af tre nederlag i løbet af slutrunden.

De hollandske kvinder fulgte intenst med på deres telefoner, da Norge skulle få de sidste brikker til at falde på plads mod Tyskland.

Og det udløste ekstatiske jubelscener på hotelværelserne, da Norges sejr var i hus. Det fangede Hollands Håndboldforbund på film, og det kan ses herunder på deres Instagram-profil:

'Læne os tilbage og nyde en pose chips'

Holland gjorde dog også selv meget af arbejdet, da de tidligt onsdag morgen dansk tid besejrede sydkoreanerne.

Efter sejren var i hus, kunne de dog ikke gøre så meget andet end at vente på de resterende resultater.

- Jeg er virkelig glad. Vi gjorde det, vi skulle, og nu kan vi bare slappe af og vente, læne os tilbage og nyde en pose chips. Og så håber vi bare, at resultaterne er med os, sagde Estavana Polman til TV 2 SPORT efter onsdagens kamp.

Og hun var ikke den eneste fra Holland, der var glad. Målvogteren Tess Wester var dog lidt mere tilbageholden i sin glæde.

- Jeg er glad for sejren, men nu skal vi også se, hvad de andre hold laver. Det er ude af vores hænder, så nu skal vi bare kigge. Jeg er glad, men ikke superglad, lød det fra Odense-målvogteren tidligt onsdag.

Resultaterne gør, at Holland nu blot er to sejre fra at kunne kalde sig verdensmestre.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave. I semifinalen venter nemlig Rusland, der som det eneste hold har vundet samtlige syv kampe ved VM.

Spansk restaurantjubel

Det var ikke kun i den hollandske lejr, at der blev jublet sent om aftenen.

Spanien sad nemlig også og så nervøst med, da Sverige spillede mod Montenegro. Svenskerne kunne nemlig spille sig i semifinalen ved at besejre Montenegro, der ikke længere havde en mulighed for at nå en plads blandt de sidste fire nationer.

Men det lykkedes ikke for Sveriges landshold, hvilket var til stor jubel for Spanien. Det betød nemlig, at pladsen var deres.

Derfor kan Spanien se frem til en semifinalekamp mod Norge.

De to semifinaler bliver spillet fredag henholdsvis klokken 12.30 og 9.30.