VM håndbold

Norske spillere var rørte til tårer efter semifinaleplads

De norske spillere havde svært ved at holde tårerne tilbage, da de sikrede en semifinaleplads med sejren over Tyskland.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

De norske spillere stormede sammen i en klump på banen og krammede hinanden i stor jubel.

Med sejren over Tyskland på 32-29 havde de nemlig sikret sig en plads i VM-semifinalen. Det kommer efter en turnering, hvor de norske spillere har skulle overvinde kommentarerne om, at de ikke er så stærke, som de kunne have været.

Sejren og hele den norske situation berørte de norske spillere efter sejren.

- Da kampen var færdig, fik jeg tårer i øjnene. Jeg er utrolig stolt, da der var mange, der ikke havde troet på os. Men vi viser, at vi er et stærkt hold. Og jeg er stolt at være en del af holdet, siger Camilla Herrem til TV 2 SPORT.

- Vi spiller godt i forsvaret og står tæt sammen. Og så har vi Silje (Solberg, red.), der har nogle sindssyge redninger i målet.

Samme holdning har Emelie Hegh Arntzen, der også lod følelserne løbe af med sig.

- Jeg bliver næsten rørt af kampen her. Vi slipper en del mål ind, men vi er trygge og sikre på, at vi kan score. Det gør mig så stolt, siger bagspilleren.

'Kaldt et B-hold'

Norge blev inden denne turnering ramt af skader til store stjerner som Nora Mørk, Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

Norske Emilie Hegh Arntzen lavede en assist til stregen Kari Brattset, der var lidt ud over det sædvanlige. Video: Malthe Henriksen

Derfor har nogle af de andre spillere i næste række skulle træde i karakter, og det har de gjort med bravur.

- Vi blev kaldt B-holdet i denne turnering. Vi mangler nogle spillere, men vi har vist os stærke hele vejen igennem. Det er en kultur med en enorm ambition og arbejdsglød, siger Thorir Heigeirsson.

Norge gik videre som vinder af Danmarks mellemrundegruppe, mens Holland bliver nummer to.