VM håndbold

Team Danmark er skuffet over håndboldkvinders OL-kiks

De danske håndboldkvinder kommer ikke med til OL i Tokyo, idet det ikke lykkedes at slå Serbien ved VM.

- Frygteligt skuffende.

Sådan siger Team Danmark-direktør Lone Hansen, efter at det ikke lykkedes de danske håndboldkvinder at slå Serbien i mellemrundens sidste kamp ved VM i Japan.

Selvom det allerede var afgjort, at danskerne ikke kunne nå semifinalen i turneringen, så var kampen af afgørende betydning for Danmarks mulighed for at komme til OL.

En sejr havde sendt Danmark op på gruppens fjerdeplads og givet mulighed for at spille om OL-kvalifikation. Men Danmark måtte nøjes med 26-26 mod serberne, der med det ene point snupper fjerdepladsen i mellemrundegruppen og holder liv i OL-drømmen.

- Jeg ærgrer mig voldsomt. Det er frygteligt skuffende og et rigtigt ærgerligt resultat. Det kan vi også se på spillernes og trænernes reaktioner.

- Vi havde formuleret en målsætning sammen med DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.), hvor vi gik efter at få en kvalifikationsturnering til OL til Danmark, siger Lone Hansen.

Hun vil endnu ikke svare på, hvilke konsekvenser det eventuelt får for håndboldforbundet, at kvindelandsholdet ikke kvalificerede sig til OL.

- På det her tidspunkt vil vi ikke gå ind i nogle spekulationer om de scenarier, der skal være. Det er ikke rimeligt over for nogen i denne her situation.

- Så vi gør det, at vi evaluerer, når vi har fået spillere, trænere og forbundet hjem igen fra Japan, og så ser vi på det sammen med forbundet, siger hun.