VM håndbold

Der skal investeres flere penge i kvindelandsholdet, mener Pytlick

Den tidligere kvindelandsholdstræner mener, at der skal puttes flere penge i holdet, hvis de skal tilbage til topniveau.

- Vi vil gøre alt for at få det danske kvindelandshold tilbage på toppen.

Sådan sagde Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, efter Danmarks nederlag til Serbien, der samtidig sendte danskerne ud af VM - uden en mulighed for at kvalificere sig til OL i 2020.

Men hvis kvindelandsholdet skal tilbage på toppen, kræver det penge. Det mener den tidligere landsholdstræner Jan Pytlick.

- Jeg er glad for at høre, at Morten Henriksen siger det. Men jeg mener, at der skal noget mere økonomi til. Der har været diskuteret meget omkring et udviklingslandshold, og vi er nødt til at putte penge i det for at være med, siger Jan Pytlick, der er ekspert for TV 2 SPORT under slutrunden.

- Det virker til, at nordmændene og franskmændene bruger mange flere penge end os. Hvis vi skal derop, hvor vi virkelig skal være med, skal der flere penge på bordet.

Er vi i den situation, hvor vi skal bruge flere penge på kvindelandsholdet, end man skal på herrelandsholdet, som faktisk har succes?

- Ja, det synes jeg, at man skal gøre. Det har jeg altid syntes. Også dengang damerne var lidt foran herrerne. Der, hvor det ’halter’ mest, synes jeg, at man skal bruge pengene, siger den tidligere landstræner.

Vi evaluerer, når vi har fået spillere, trænere og forbundet hjem igen fra Japan

Lone Hansen, Team Danmark-direktør.

'Kan ikke svare på konsekvenser'

En sejr havde sendt Danmark op på gruppens fjerdeplads og givet mulighed for at spille om OL-kvalifikation. Men Danmark måtte nøjes med 26-26 mod serberne, der med det ene point snupper fjerdepladsen i mellemrundegruppen og holder liv i OL-drømmen.

- Vi havde formuleret en målsætning sammen med DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.), hvor vi gik efter at få en kvalifikationsturnering til OL til Danmark, siger Lone Hansen, Team Danmark-direktør.

Dansk Håndbold Forbund holdes blandt andet kørende af tilskud fra Team Danmark. Men Lone Hansen vil endnu ikke svare på, hvilke konsekvenser det eventuelt får for håndboldforbundet, at kvindelandsholdet ikke kvalificerede sig til OL.

- På det her tidspunkt vil vi ikke gå ind i nogle spekulationer om de scenarier, der skal være. Det er ikke rimeligt over for nogen i denne her situation.

- Så vi gør det, at vi evaluerer, når vi har fået spillere, trænere og forbundet hjem igen fra Japan, og så ser vi på det sammen med forbundet, siger hun.