VM håndbold

Hollands træner talte med Burgaard: - Hun var meget, meget ked af det

Hollands landstræner Emmanuel Mayonnade føler med danske Louise Burgaard, som han til daglig træner i franske Metz.

De har løbende været i kontakt under VM-slutrunden, og efter Danmark onsdag spillede uafgjort mod Serbien og dermed misser OL i 2020 fik de sig også en snak.

Emmanuel Mayonnade, der er landstræner i Holland og klubtræner i franske Metz, fik dagen derpå en besked fra Louise Burgaard, der i sommer skiftede til den franske klub.

- Jeg havde også tænkt på hende, så det var rart. Vi diskuterede hendes kamp i nogle minutter. Jeg så den ikke. Hun var meget, meget ked af det, siger Emmanuel Mayonnade til TV 2 SPORT.

Mens han kunne fejre en plads i semifinalen ved VM og dermed en chance for at spille sig til OL, kunne en meget berørt Louise Burgaard ikke finde ord, da hun efter onsdagens skuffelse blev spurgt ind til OL.

Hun kiggede væk og ledte uden held efter ordene, før hun rystede på hovedet.

- Det siger vel nok, sagde hun.

Selvom Louise Burgaard som den eneste spiller i den danske VM-trup har spillet OL, var hun påvirket.

Mayonnade forventer dog ikke, at der bliver behov for ekstra mentalt arbejde, når de ses igen i klubben.

- Hun har nogle dages afslapning og skal ikke træne i 10-11 dage. Det bliver godt. Jeg tror, hun tager hjem. Derefter er hun stærk, siger Mayonnade.

- Vi er meget glade for Louise i Metz. Hun har spillet virkelig, virkelig godt, hun er et rart menneske og arbejder virkelig hårdt.

Metz ligger på en delt førsteplads i den franske liga efter 11 kampe, ligesom klubben topper sin gruppe i Champions League.

I jagten på det fjerde franske mesterskab i træk og en historisk plads i Champions Leagues Final 4 spiller Burgaard en nøglerolle.

- Hun kommer til at være vigtig i den anden halvdel af sæsonen. Det skal nok blive godt igen. Hun er selvfølgelig ked af det, og det skal hun være. Men jeg er sikker på, det er godt igen om to uger, siger Mayonnade.