Håndbold

Spellerberg vender hjem til Danmark

Bo Spellerberg spillede 16 år i KIF Kolding. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Bo Spellerberg har ikke fået forlænget sin kontrakt med TSV St. Otmar Handball. Han vender hjem til Danmark, men er uvis om fremtiden.

Når denne håndboldsæson lukker ned i Schweiz, lukkes der samtidig ned for Bo Spellerbergs udlandseventyr – i hvert fald i denne omgang.

Den 40-årige spillende træner får nemlig ikke forlænget sin kontrakt i TSV St. Otmar Handball, der udløber efter 2019/2020-sæsonen.

- Klubben har ønsket at prioritere anderledes i forhold til opbygningen af ungdomsafdeling og akademi. De har et system hernede, hvor det kræver, at man er A-licenstræner, siger Bo Spellerberg til TV 2 SPORT.

- Derudover er der selvfølgelig også noget økonomi i det. Jeg blev hentet herned af en sportschef, der havde en masse penge, men som viste sig ikke at have nogen penge, og det hul har klubben så efterfølgende skulle lukke. Så den opgradering, der gik i gang fra den tidligere sportschef, har ikke været til stede, og det har skabt et økonomisk morads.

Klubben har derfor ansat 57-årige Zoltan Carldas som ny træner, der har EHF Mastercoach A-licens og er velbevandret på den schweiziske håndboldscene, skriver klubben på sin hjemmeside.

Dette betyder, at Spellerberg siger farvel til Schweiz og goddag til Danmark. Han ved dog ikke, hvad fremtiden bringer i forhold til håndbolden.

- Vi må se. Det bliver spændende. Jeg har ikke travlt. Jeg vil sige, at jeg har fået bægeret fyldt med hensyn til håndbold, men jeg tænker, at jeg stadig kan spille. Men jeg skal ikke spille for enhver pris, siger Spellerberg.

Spellerberg vender hjem til København, hvor familien kommer til at have bopæl og base, og hvor datteren kommer til at gå i sin gamle klasse.

På den måde er det lidt ærgerligt ikke at kunne prøve det mere

Bo Spellerberg om udlandseventyret i Schweiz

Ærgrer sig

Bestyrelsen i TSV St. Otmar fortæller udtrykkeligt på sin hjemmeside, at det var en beslutning, der var mere end vanskelig at træffe. Bo Spellerberg har gjort et meget vellykket stykke arbejde, siden han tiltrådte som spillende træner, skriver klubben.

I sidste ende var fokus imidlertid rettet mod en bæredygtig løsning på trænerspørgsmålet, som også omfatter cheftrænerens inddragelse i juniorarbejdet.

Bo Spellerberg ærgrer sig over, at udlandsopholdet ikke kommer til at være i længere end to år, når kontrakten slutter efter sæsonen.

- Jeg er egentlig ærgerlig, for jeg synes, at det har været sjovt. Og holdet har også rykket sig og taget skridt i den rigtige retning. Vi har også forsøgt at gøre det lidt mere professionelt. Men man kæmper også med et system hernede, hvor det er svært i forhold til skolerne, der har hallerne – og sådan nogle ting.

- På den måde er det lidt ærgerligt ikke at kunne prøve det mere, da det er meget sjovt. Men klubben skal selvfølgelig kigge på fremtiden og respekt for det, siger Spellerberg.

Vil ikke afvise nyt eventyr

Er det helt slut med et udlandseventyr?

- Lige nu ja, det vil jeg sige. Jeg kan ikke se for mig, hvordan det skulle kunne lade sig gøre, eller hvad jeg egentlig har lyst til lige nu.

- Men om der skulle dukke et eller andet op i fremtiden, eller om jeg skulle vælge og blive træner på den lange bane, vil jeg ikke afvise. Men lige nu bliver det Danmark, siger den 40-årige dansker.

TSV St. Otmar er lige nu på en fjerdeplads i den schweiziske liga. Her har de 19 point efter 15 kampe og er 6 point efter førerholdet fra Schweiz.

Bo Spellerberg er noteret for 245 landskampe, og han var blandt andet med til at vinde EM-guld og VM-sølv to gange.