VM håndbold

Taktik i afgørende angreb var forkert - og det var ikke første gang, siger ekspert

TV 2 SPORTs håndboldekspert, den tidligere landsholdsspiller Lærke Møller, analyserer det sidste angreb, der afgjorde Danmarks OL-skæbne.

Med 20 sekunder tilbage af kampen mellem Danmark og Serbien tog Klavs Bruun Jørgensen en timeout.

Stillingen var 26-26, hvilket landsholdet ikke kunne bruge til noget. Det var kun en sejr, der ville holde OL-drømmen i live.

Derfor var det et klogt valg at tage en timeout, vurderer Lærke Møller. Her fortalte landstræneren spillerne følgende:

- Syv mod seks. Vi kører rundgangen. Der er 20 sekunder, så spil den lige lidt rundt et par gange, og så sætter vi i gang. Og så er det hjem i boksen lige meget hvad.

En slagplan som Lærke Møller ikke er uenig i. Hun savnede bare noget.

- Jeg savner en plan A og en plan B i forhold til, om Serbien bliver fremme i 5-1-forsvaret, eller om de går tilbage i 6-0-forsvaret.

Og det savner hun ikke uden grund. Nærbilleder af Sarah Iversen, da kampen bliver sat i gang igen, viser nemlig, at hun med stor sandsynlighed spørger 'hvad nu, hvis de står i et 5-1?'.

Stregspilleren Sarah Iversen er tydeligvis ikke klar over, hvad hun skal, hvis serberne står i 5-1-forsvar. Video: Nicolai Dvinge

- Det virker ikke til, at de er afklaret med det. Sarah Iversen er i hvert fald i tvivl, vurderer Lærke Møller.

Se hele Lærke Møllers analyse i videoen i toppen af artiklen.

Spillerne var på de forkerte pladser

Danmark valgte at bruge Anne Mette Hansen, Lotte Grigel og Louise Burgaard som de tre bagspillere, der skulle kreere angrebet.

Og det var ikke nødvendigvis et problem. Problemet lå i de positioner, de tog undervejs i angrebet.

- Lotte Grigel krydser med Sarah Iversen, hvorefter Grigel spiller bolden over til Louise Burgaard. Jeg synes, at systemet er okay, men spillerne havner på de forkerte pladser i forhold til, hvor de har deres kompetencer.

- Anne Mette Hansen er mere skudfarlig, end Lotte Grigel er, og derfor skulle hun have været i den position, som Grigel havnede i, siger Møller.

Havde Grigel og Hansen byttet position, var Danmarks angreb heller ikke nødvendigvis endt med en meget svær afslutning. Anne Mette Hansen gik nemlig mod mål, selvom der var en god mulighed for at finde stregspilleren.

- Hvis Grigel og Hansen havde byttet plads, så havde Grigel fået bolden til sidst i stedet for Hansen. Og hun har overblikket og kompetencerne til at finde stregen, hvor Sarah Iversen står helt fri.

Det samme skete mod Sydkorea

Den mislykkede angrebstaktik var en gentagelse fra tidligere i turneringen.

Med fem minutter tilbage af gruppekampen mod Sydkorea var Danmark foran med to mål. Og her skete der det samme.

- Lotte Grigel og Stine Jørgensen ender i samme situation, hvor skytten havner i midten, og Grigel derfor skal ind og tage vurderingen. Og det er ikke der, hun er bedst. Der skal det være Stine Jørgensen eller Anne Mette Hansen.

Situationen mod Sydkorea endte også med at blive kostbar. Danmark kunne have bragt sig foran med tre mål med mindre end fem minutter tilbage.

I stedet løb Sydkorea ned og scorede, hvorefter kampen et par minutter senere endte uafgjort.