VM håndbold

'Chok og glæde' - spanske spillere ekstatiske over VM-finale

De spanske spillere var jublende lykkelige, efter de spillede sig i VM-finalen med en sejr over Norge.

Se bronzekampen mellem Rusland og Norge søndag klokken 9.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hoppende og jublende kom spillerne igennem mixedzone, hvor de gav interviews til medier. Og det var nogle glade spanske spillere, der kom med deres reaktion efter VM-semifinalen.

Der var stor grund til at juble for de spanierne, da de som undertippet nation sendte favoritter fra Norge ud med en sejr på 28-22.

I reaktionerne efter kampen var der både glæde og jubel at spore, men også en del overraskelse.

- Følelsen er så fantastisk, og jeg er så glad for mit hold. Jeg kan ikke tro det lige nu, jeg er i chok, siger Lara González Ortega til TV 2 SPORT.

- Vi har en god blanding på holdet af unge og rutinerede spillere. Vi har fundet en stabilitet på holdet. Efter det store nederlag til Rusland forsøgte vi at arbejde med tingene, bevare fokus og starte fra nul. Og det hjalp.

'En fantastisk følelse'

Andenmålmanden Darly Zoqbi de Paula kom ind og tog et straffekast på et afgørende tidspunkt i kampen. Det hjalp Spanien til sejr sammen med en god taktik.

- Det er en fantastisk følelse, og vi har arbejdet meget hårdt for det. Det er altid svært at spille mod Norge. Man skal være koncentreret, og man skal ikke lade dem løbe. Dem stoppede vi i anden halvleg, siger Darly Zoqbi de Paula.

- Vi respekterer Norge og deres historie, men nu er vi i finalen. Nu skal vi komme os og forberede os mod Holland.

Der var stor spansk jubel i mixedzone efter kampen.

'Nu vil vi have mere'

Derudover spillede rutinerede Silvia Navarro også en stor rolle i målet, da hun havde stærke redninger på vigtige tidspunkter. Derfor får hun stor ros af Mireya Gonzalez Alvarez.

- Hun er på en anden planet – seriøst. Hun ser ikke ud som om, at hun er 40 år gammel. Det er fantastisk og skørt. Jeg har ikke ord til at beskrive hende. Hver gang, vi skulle hende, var hun der, siger hun.

- Jeg skal stadig bruge lidt tid på at reagere på det. Man ved aldrig med Norge, så selvom vi var i front, skulle vi stadig koncentrere os. Vi følte aldrig, at kampen allerede var slut. Vi forsøgte ikke at give dem en kontra-mulighed, da det er der, hvor de er stærkest.

Nu møder de Holland i finalen, der overraskende sendte Rusland ud. Selvom det bliver endnu en hård opgave for Spanien, stopper de ikke her.

- Nu vil vi have mere. Den her følelse er god, og den vil jeg have mere af. Vi har allerede en medalje, og det er godt for os, men vi vil have mere, siger Mireya Gonzalez Alvarez.