København forlænger med gravid målmandsprofil

De næste to sæsoner kommer Johanna Bundsen også til at tørne ud for hovedstadsklubben.

København Håndbold har forlænget med en af deres vigtige spillere.

Målvogteren Johanna Bundsen, som lige nu er ude af spil grundet graviditet, har sat sin undskrift, så hun bliver i klubben de næste to sæsoner.

- Det har stor betydning, for hun har været en meget central spiller for os, i de år hun har været her, siger træner Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Bundsen kom til klubben i sommeren 2017 og vandt i sin første sæson danmarksmesterskabet.

- Hun var specielt en nøglespiller det år, vi blev dansk mester. Så det er en rigtig god målvogter på et internationalt niveau. Hun har en masse erfaring fra Champions League både med os og med Sävehof, men også med mange slutrunder, siger København-træneren.

Gennembrud til ung målvogter

Klubben har resultatmæssigt dog klaret sig godt, siden Bundsen spillede sin seneste kamp i september.

Kun opgør mod Viborg HK og Team Esbjerg er blevet tabt. Mens de har vundet over storklubber som Herning-Ikast og Odense. Meget af æren for den nuværende andenplads kan derfor også tilskrives 19-årige Amalie Milling, som har fået sit gennembrud i fraværet af 28-årige Bundsen.

- Udover vi forventer, at Bundsen står rigtig mange gode kampe for os, så må hun også gerne føre noget af sin erfaring videre til Amalie Milling, som vi også tror har en rigtig stor fremtid. Med de to har vi bare en rigtig stærk målvogterduo.

- Og vi ved, at hvis vi skal være dygtige over en hel sæson, som vi gerne vil være, og dygtige sidst på sæsonen, hvor det hele bliver afgjort, så har vi brug for to dygtige målvogtere. Det kommer vi til med Bundsen, som er en matchvinder, fortæller Mogensen.

Bundsen har termin til marts. Klubben forventer først, at hun vender tilbage i næste sæson.

Også stregspilleren Maria Lykkegaard forventes ude resten af sæsonen.